Wonen in Hilversum: mediastad heeft veel moois te bieden

Wonen in Hilversum betekent wonen in de regio die bekend staat als het Gooi. Hilversum zelf staat natuurlijk bekend als de stad van de media. De stad is bovendien ook een hele fijne plek om te gaan wonen. De gemeente Hilversum ligt centraal gelegen midden tussen alle andere grote steden, zoals Rotterdam, Amsterdam, Almere en natuurlijk Utrecht. Doordat de stad zo aan de grens van de randstad is gelegen en goed bereikbaar is, is de stad erg populair. Hilversum wordt als erg comfortabel wonen ervaren en de stad heeft ook een groene omgeving. Doordat het relatief gezien rustig is ten opzichte van de rest van de plaatsen in de Randstad en de aanwezigheid van prima faciliteiten en goede voorzieningen is Hilversum enorm in trek.

Wonen in Hilversum

Door de groei van Amsterdam en het feit dat Hilversum op een steenworp afstand ligt met zo’n twintig minuutjes in de auto heeft dit met zich mee gebracht dat de woningmarkt in Hilversum flink is veranderd. In Hilversum zijn de prijzen van de huizen behoorlijk gestegen. Een goede makelaar Hilversum kan je dan ook prima helpen en adviseren. De prijsstijgingen van woningen zijn namelijk gelukkig beperkt gebleven, maar een goede makelaar is goud waard. In verschillende prijsklassen zijn er voldoende huizen te vinden op Funda. Een goede aankoopmakelaar heeft echter een groot netwerk en toegang tot huizen die voor de markt uit worden verkocht. Voor het bezichtigen en bieden op een huis in Hilversum is het verstandig om je vrijblijvend te laten informeren door een makelaar. Een hypotheekadviseur Hilversum kan je bovendien ook goed adviseren over jouw mogelijkheden en hoeveel je kunt bieden. Natuurlijk fijn om te starten met zoeken als je weet wat je daadwerkelijke budget is. De hypotheekadviseurs van Bliss denken graag met je mee en zoeken naar een financiering van jouw droomhuis passend bij jouw situatie en wensen.

Hilversum: enkele gegevens over deze woonplaats

Binnen de regio ’t Gooi is Hilversum met 90.238 inwoners. In de periode tot en met 1999 daalde “de tuinstad” fors in de hoeveelheid inwoners. Inmiddels beginnen steeds meer mensen de naar “het villadorp” terug te vinden. Vanwege de goede ligging en infrastructuur is de plaats prettig bereikbaar met behulp van de auto en de trein. Er zijn namelijk directe openbaar vervoer verbindingen vanuit Utrecht en Amsterdam. Bovendien heeft Hilversum drie treinstations namelijk Hilversum, Hilversum Media Park en Hilversum Sportpark.

De woonplaats heeft veel te bieden voor liefhebbers van natuur en groen. Niet voor niets wordt Hilversum ook wel ’tuinstad’genoemd. Binnen de grenzen van de gemeente Hilversum kom je veel groen tegen. Daarnaast is Hilversum door allerlei water vanwege veenafgravingen in het verleden. Het Laarder Wasmeer, de Loosdrechts en de Ankeveens Plassen zijn prachtige watergebieden in de directe omgeving van Hilversum. In Hilversum vind je daarnaast de grootste natuurbrug van de wereld. Het bezoeken van de Natuurbrug Zanderij Crailoo is het zeker waard.

Achtergrond woningen in Hilversum

In 1950 en de jaren erna is er jarenlang veel gebouwd in Hilversum. Grote nieuwbouwprogramma’s zorgde in het noorden en oosten van Hilversum voor een forse uitbreiding van het woonaanbod van de stad. In de jaren zeventig is er ook stevig doorgebouwd in de wijken Hilversums Meent in het westen en Kerkelanden. Het record aantal inwoners van de stad was 100.000. Helaas kwam hier aan dit hoogtepunt een einde door de politieke onrust, beperkte uitbreidingsmogelijkheden en het vertrekken van de industrie.
De laatste jaren begin de stad Hilversum weer te groeien, blijkt uit cijfers van de gemeente te constateren. Dat heeft onder andere te maken met de groei van Hilversum als mediastad. De commerciële zenders trokken namelijk naar het mediapark toe en er is een museum Beeld en Geluid gekomen. De komst van het sportmerk Nike met hun Europese hoofdkantoor naar de stad Hilversum heeft ook een positieve impact gehad. Bovendien is er flink gewerkt aan verbetering van de wegen en het openbaar vervoer.

Door de goede bereikbaarheid en het groene karakter van de stad is Hilversum een zeer interessante plek om te wonen. Vanwege een mooi winkelcentrum, drie treinstations, verschillende musea en vele culturele mogelijkheden is de stad prachtig om te leven.
Hierbij opgeteld is er relatief veel woningaanbod in zowel het lagere, midden als het hogere segment van de woningmarkt. Ben je aan het kijken voor een huis op de woningmarkt van Hilversum of heb je al een woning gekocht? Maak dan gebruik van onze onafhankelijke energievergelijker. Voor het aanvragen van een energiecontract is het handig om alle energieleveranciers in een overzicht te plaatsen en vervolgens energieprijzen, contracten, energie aanbiedingen, kwaliteit en dienstverlening van het aanbod te vergelijken.

Review post

Plaats een reactie