Wonen in Almere: ontdek alles over deze stad en wonen onder zeeniveau

In de buurt van Amsterdam is een grote stad ontstaan. Wonen in Almere is enorm in opkomst. De gemeente Almere blijft zich ontwikkelen onder andere vanwege de gunstige ligging nabij Amsterdam. Ondanks dat Almere de grootse stad van de provincie Flevoland is, is het niet de hoofdstad. Verder behoort Almere relatief gezien tot de snelst groeiende gemeente van Nederland. Door de stijgende huizenprijzen van Amsterdam en schaarste aan woningen hebben veel mensen zich noodgedwongen gevestigd in deze stad in de polder.

Wonen in Almere

Het wonen in Almere heeft echter heel veel voordelen.  Het vroeger een overloopstad van Amsterdam. Nu trekken mensen bewust naar Almere toe vanwege uiteenlopende redenen. Je kunt hierbij denken aan de enorme rust en ruimte die Amsterdam juist niet meer heeft. In Almere heb je veel groen en veel oppervlakte om te wonen voor je euro’s. Almere is veel groter dan de hoofdstad Lelystad en heeft momenteel 207.904 inwoners. Voor de komende jaren verwacht de gemeente verder te groeien naar zo’n 350.000 inwoners. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar een goede hypotheekadviseur Almere om hen te helpen aan een financiering van hun droomhuis in Almere. Het aantal jonge mensen is heel groot. Daardoor kun je wel stellen dat Almere echt een stad van de toekomst is. Een makelaar Almere kent de stad en weet wat er allemaal gebeurt op de woningmarkt van Almere. Een goede makelaar kent alle straten en kan je ook helpen met een huis die past bij jouw wensen en voorkeuren. De stad is inmiddels zo groot dat het is onderverdeeld in een aantal verschillende stadsdelen, zoals Almere Stad, Almere Haven, Almere Buiten, Almere Hout, Almere Poort, Almere Pampus en Oosterwold. De laatste twee zijn stadsdelen die op dit moment flink in ontwikkeling zijn.

Almere: waterstad van Nederland

De naam van de stad komt van het water. Het water Aelmere (later ook: Almere) was in de middeleeuwen een meer of binnenzee ongeveer waar op dit moment in Nederland het IJsselmeer ligt. Wonen in Almere betekent eigenlijk wonen onder water en omgeven door water. Almere is dan ook niet voor niets de grootste waterstad van Nederland te noemen. Dat begint al bij het begin van deze gemeente. Almere is in de vorige eeuw gesticht. De voormalige Zuiderzee is drooggelegd en hierdoor is letterlijk en figuurlijk een nieuw land ontstaan. Dit stuk heeft de naam Flevoland gekregen en dat is nog steeds de naam van de provincie. Door de stevige dijken die zijn aangelegd, is de Flevopolder goed beschermd tegen het omliggende water van het grote eiland. Almere grenst aan een groot aantal meren, zoals het Gooimeer, het IJmeer en het Markermeer. De stad ligt onder het water. Gelukkig niet letterlijk, maar de stad blijkt tot wel bijna vijf meter onder zeenniveau te liggen. En dat is best een bijzonder situatie voor de velen buitenstaanders die in de gemeente zijn gaan wonen in de afgelopen jaren.

In de praktijk merken de inwoners gelukkig bijna niets van het leven onder water. Almere is een dynamische stad en er is altijd wel wat te doen. Wonen in een grote stad zoals Almere heeft dan ook veel voordelen. Buiten de stad worden er regelmatig allerlei festivals georganiseerd, zoals het Almere Havenfestival, de Libelle Zomerweek, Lowlands, Hardshock Festival en Popfestival Zand. Daarnaast heeft Almere veel moderne architectuur en een aantal kenmerkende landmarks.

De omgeving van Almere kenmerkt zich ook door veel groen en prachtige natuurgebieden. Voor liefhebbers van rust en ruimte is er dan voor ieder wat te moois vinden. Paarden spotten in de Oostvaardersplassen, genieten op het Zilverstrand, een lekkere wandeling in het Kotterbos en vele andere mooie plekken bieden ruimte voor rust, beweging en ontspanning.

Ligging en omgeving Almere: super strategisch en erg praktisch

De nabijheid van Amsterdam en Hilversum zorgt ervoor dat ook veel bekende Nederlands graag in Almere wonen. Kijk niet gek op wanner bijvoorbeeld Ali B., Annemarie Jorritsma, Remy Bonjasky, Nicolette Kluijver of Frank Rijkaard in Almere tegenkomt.
Ook minder bekende mensen vinden de strategische ligging van Almere aantrekkelijk. Werk je in Amsterdam, in de omgeving van deze polderstad of in de buurt van het centrum van Nederland? Door het goede openbaar vervoer en de vele autoweg in en uit de stad zorgen ervoor dat Almere goed bereikbaar is. En dat is voor velen een belangrijke reden om in Almere te gaan wonen. Wanneer je graag de natuur in duikt of van watersporten, zoals zeilen of surfen, dan zit je zeker goed om je te huisvesten in de waterstad van Nederland. Of het nu je eerste koophuis wordt, je gaat verhuizen, of je bent gescheiden en wat nieuws zoekt, of je alleen gaat wonen of met een groot gezin, de stad Almere heeft veel aanbod en keus. Van appartement tot vrijstaande villa. In de stad Almere worden er ieder kwartaal meer dan duizend huizen verkocht en gekocht. Er zijn dan ook veel verhuisbewegingen en gezien de forse groei in de toekomst zal dat aantal verder stijgen. De meest aantrekkelijke woningen kun je vinden in de wijken Almere Hout, Overgooi en Vogelhorst.

Heb je een nieuwe woning gevonden of ben je van plan om een nieuw koophuis te kopen in Almere? Goed idee om dan eens onze onafhankelijke energievergelijker te gebruiken. Start met gaslicht vergelijken, dat is gemakkelijk, gratis en snel en vind de beste energiedeals via Energiewijzer.nl!

Review post

Plaats een reactie