Over Energiewijzer.nl

Energiewijzer.nl is een onafhankelijke energie vergelijk en bespaar service. Ons doel is dat u inzicht krijgt in de kosten van energie en de verschillende aanbieders. We willen graag dat u met behulp van Energiewijzer.nl een wijs besluit maakt.

Met onze online energievergelijker kunt u de duurzaamheid van energie, de energieprijzen en de aanbiedingen van alle energieleveranciers vergelijken. Indien gewenst kunt u snel en simpel overstappen naar een voordeligere energieleverancier. Door jaarlijks alle energieleveranciers te vergelijken en te kiezen voor de voordeligste kunt u al snel honderden euro’s per jaar besparen!

EnergieWijzer App

Alle energie tarieven en acties bij de hand!

Download de EnergieWijzer App

Energiewijzer.nl - Onafhankelijk energie vergelijkenVind de goedkoopste energieleverancier en bespaar

  1. Start met energie vergelijken door uw verbruik en postcode in te vullen
  2. Pas de filters toe zoals vast of variabel tarief en looptijd energiecontract
  3. Kies de voordeligste energieleverancier en bespaar op uw energiekosten

Tot 1 juli 2004 hadden we slechts 3 energieleveranciers. Nuon, Essent en Eneco. Overstappen was vroeger niet mogelijk. De plaats waar u woonde was bepalend voor welke energieleverancier de levering van stroom en gas verzorgde. Iedereen had toen nog dezelfde energieleverancier. Op 1 juli 2004 kwam daar verandering in want toen werd de Nederlandse energiemarkt geliberaliseerd, oftewel vrijgegeven. Hierdoor konden nieuwe spelers / energiebedrijven, veelal uit het buitenland, toetreden op de Nederlandse energiemarkt en energie leveren aan Nederlandse huishoudens en bedrijven.

In het begin stapten er maar weinig mensen over naar een andere energieleverancier. De meeste mensen waren destijds niet op de hoogte van de mogelijkheid om te veranderen van energieleverancier. Veel van de mensen die het wel wisten dachten dat ze niet veel energie verbruikten en daardoor niet veel geld konden besparen. Tegenwoordig is dat helemaal anders..

Tegenwoordig kunt u kiezen uit meer dan 20 energieleveranciers. Kiezen voor de goedkoopste energieleverancier loont de moeite omdat er grote prijsverschillen bestaan. Naast verschillende prijzen hebben de leveranciers ook eens verschillende voorwaarden en bovendien verschillende energie acties waar u flink van kan profiteren!

Door te kiezen voor de goedkoopste kunt u al snel honderden euro’s besparen. Maar wie is eigenlijk de goedkoopste en wie is duurzaamste energieleverancier? Dit zijn vragen waar Energiewijzer.nl u graag een duidelijk antwoord op geeft. En u bent niet de enige. Wij hebben al duizenden mensen geholpen met het vinden van de beste aanbiedingen. De gemiddelde besparing op Energiewijzer.nl is 450 euro per jaar.

Energiewijzer.nl verzameld en vergelijkt voor u het complete aanbod van alle aanbieders op prijs, kwaliteit en duurzaamheid. Hierdoor hoeft u niet meer zelf contact op te nemen en alles op te vragen. Dat hebben wij namelijk al voor u gedaan. Het enige wat u nu nog hoeft te doen is uw postcode en uw energieverbruik op te geven waarna Energiewijzer.nl voor u het aanbod doorzoekt en de best passende aanbiedingen selecteert.

Energiewijzer.nl laat u direct zien welke aanbieders er allemaal zijn en welke daarvan de voordeligste is.