Energietarieven

Waarom zou u jaarlijks energietarieven vergelijken? De reden is simpel; twee maal per jaar worden de energieprijzen opnieuw vastgesteld. Vergelijk energie na elke tariefswijziging, om na te gaan of uw energieleverancier nog steeds de goedkoopste aanbieder is. Verschillende factoren zijn van invloed op de wijziging van het energietarief. Bij iedere energieleverancier maakt u vanzelfsprekend gebruik van dezelfde energie, het enige verschil hierin kan de vorm van opwekking zijn. Er kan namelijk sprake zijn van groene of grijze energie. Ondanks dit kan er een flink verschil in de energietarieven zitten. Vergelijk energie prijzen via Energiewijzer.nl, om een in druk te krijgen van het uiteenlopende energie tarieven van verschillende aanbieders.

Energie prijzen vergelijken? Leer eerst meer over de opbouw van energietarieven

Wilt u graag online via onze energievergelijker alle energie prijzen vergelijken? Dan is het verstandig om eerst op de hoogte te zijn van de opbouw van uw energietarief. Om te weten te komen waar uw rekening uit bestaat is het handig om eens uit te zoeken hoe de energietarieven zijn opgebouwd.
De volgende kosten zitten inbegrepen in de energietarieven:

  • Energiebelasting
  • Netwerkkosten
  • Btw
  • Vastrecht
  • Leveringskosten kWh (hoog)
  • Leveringskosten kWh(laag)
  • Leveringskosten gas
  • Heffingskorting

Deze factoren maken uiteindelijk uw energienota compleet. Een aantal van deze factoren zijn vast en een aantal zijn variabel en overeenkomstig met uw energieverbruik.

Vergelijk energie prijzen via onze online energievergelijker

Waarom energietarieven vergelijken via Energiewijzer.nl? Onze online energievergelijker is gratis, onafhankelijk, objectief en toont altijd de beste aanbiedingen. Wanneer u een goedkope energieleverancier heeft gevonden, is het verstandig om deze aanbieders met een andere energieleverancier te vergelijken en de voorwaarden eens goed door te nemen. Vergelijk energie aanbieders via onze energievergelijker en Zo hebben bijvoorbeeld Eneco, Essent en Nuon hogere energie tarieven dan aanbieder volledig online actief zijn. De online energieleveranciers zijn in vele gevallen goedkoper omdat ze minder overheadkosten maken. Deze leveranciers kennen bijvoorbeeld lagere personeelskosten. Hoe kunt u snel en simpel energieprijzen vergelijken?

– Vergelijk energie via onze vergelijkingstool, om eenvoudig en snel alle leveranciers met elkaar te vergelijken.
– U vult alle gegevens in en onze online energie vergelijker doet de rest.
– Vergelijk alle aanbiedingen en alle energietarieven.
– Stap over of vraag een nieuw* contract aan (*indien u nog geen klant bent ergens).
– U start direct met besparen.