Wonen in Den Haag: In de Hofstad is het heerlijk wonen

Wonen in Den Haag betekent wonen in de grootste stad van Nederland aan zee. Want wie kent Scheveningen niet? De woningmarkt in Den Haag is heel divers. Van het bruisende centrum, uitwaaien in de duinen, Ypenburg en de verschillende culturen rond het Zuiderpark en de Haagse Markt.

Je kunt lekker wonen in oude panden met prachtige gevels in het centrum, in een prachtig appartement in de hoogbouw bij het Centraal Station, in een prachtige nieuwbouwwijk in Leidschenveen, of wonen vlakbij de duinen in de Vogelwijk. Den Haag is een stad die veel te bieden heeft. Van wonen op het zand of op het veen, voor iedereen is er wel een wijk om heerlijk te gaan wonen.

Wonen in Den Haag: heerlijke stad!

De Hofstad is gewoon een heerlijk stad om te wonen en ook te werk. Dat weet iedereen die er vaak komt. Ook een hypotheekadviseur Den Haag merkt dat heel goed. Vooral de historische wijken nabij bij het centrum van de stad, waaronder Archipelbuurt, Bezuidenhout, het Zeeheldenkwartier Willemspark en het Regentessekwartier zijn ontzettend populair de afgelopen jaren. In deze wijken bestaan de meeste woningen uit benedenwoningen en een dubbel bovenhuis, met andere woorden gesplitste panden, en een stapeling van meerdere appartementen, bijvoorbeeld drie of vier. Vaak is er bij dergelijke huizen een zogenoemde Vereniging van Eigenaren (VvE), die onverantwoordelijk bestuur en beheer heeft over de hele pand. Het onderhoud van deze huizen laat dan ook vaak te wensen over. Hierdoor zijn aanbieders van hypotheken voor dit soort appartementen een stuk behoudender geworden met het financieren van appartementen met VvE’s die niet actief zijn. Een goede hypotheekadviseur weet hier gelukkig hier veel van.

In Den Haag kiezen veel hoogopgeleide professionals bij de start van hun loopbaan voor een mooi plekje binnen de overheid. Er zijn allerlei mogelijkheden voor slimme starters om aan de slag te gaan. Denk aan het werken bij de provincie Zuid-Holland, ministeries of de gemeente Den Haag en de rechterlijke macht. Een grote kans waneer je binnen een tak van de overheid werkt is dat je geen vaste baan hebt. Je bent dan ook niet in dienst, maar je hebt een aanstelling. In zo’n situatie heb je meestal geen proeftijd. Er is wel sprake van een ambtenaren-proefperiode van een jaar of twee. Een dergelijke arbeidsovereenkomst vinden de meeste aanbieders van hypotheken wel vreemd. Een goede hypotheekadviseur kan je daarom goed helpen om dit uit te leggen.

Woningmarkt Den Haag

Gek genoeg heeft de woningmarkt gen grote prijsstijgingen laten zien dan de andere grote steden in de Randstad, zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. De prijsontwikkeling is veel minder extreem en ligt meer bij het landelijke gemiddeld. Woning in de Hofstad zijn echter wel heel snel verkocht. Vandaar dat je er goed aan doet om goed voorbereid te starten op de huizenmarkt, wanneer je een mooie kans wilt maken op een nieuwe woning.

Vanwege het ontbreken van een grote universiteit zijn er niet veel concurrenten. De stad heeft minder hoogopgeleide starters dan bijvoorbeeld Haarlem, Delft of Utrecht. Hierdoor heeft de hofstad minder spanning in dit segment, al zijn er in steeds meer vastgoedbeleggers die hun kansen schoon zien om mooi panden aan te kopen en te transformeren voor de starters en middenhuur.

Dat zorgt er helaas voor dat het zeker geen sinecure is om een perfecte woning te vinden. Een makelaar Den Haag kan je daar goed bij helpen. Aankoopmakelaars hebben namelijk toegang tot huizen die voor de markt uit worden verkocht. Ga in ieder geval goed voorbereid op huizenjacht. Een goed begin is het halve werk. Ga in gesprek met een hypotheekadviseur en laat je goed informeren over je mogelijkheden.

Als je een eigen plekje onder de zon hebt gevonden en een mooi huis in de regio Den Haag hebt gekocht. Start dan met het gebruiken van onze onafhankelijke energievergelijker. Bespaar op je energierekening en vind met behulp van Energiewijzer.nl de beste energiedeals!

9.9/10 - (7 stemmen)

Plaats een reactie