Wonen in Barendrecht: het boerendorp wat groeide tot de briljant van de BAR-gemeenten

Van het oude dorp tot vinex-wijk Carnisselande. Wonen in Barendrecht heeft voor ieder wat wils. Vanwege de strategische ligging van Barendrecht onder de rook van Rotterdam begint Barendrecht steeds meer nieuwe inwoners te verwelkomen die hebben ontdekt waarom wonen in Barendrecht een goed en slim idee is. In dit artikel lees je meer over de voordelen van Barendrecht en waarom steeds meer mensen willen wonen in de briljant onder de BAR-gemeenten.

Dit artikel is in ontwikkeling. We schrijven de komende tijd meer over wonen in Barendrecht. De redactie verwelkomt tips en suggesties.

Wonen in Barendrecht

Ook een Barendrecht worden? Barendrecht is een dynamische leef- en werkgemeenschap gelegen tussen Rotterdam, Dordrecht en Zwijndrecht. De gemeente Barendrecht telt op het moment circa 48.688 inwoners (1 januari 2019, bron: CBS), waarmee de hoeveelheid inwoners in nog geen 15 jaar ruimschoots verdubbeld is. Het aantal inwoners in Barendrecht is namelijk met 26.614 inwoners toegenomen (afgerond is dat 120%): van 22.074 in 1995 tot 48.688 in 2019. Dat betekent een gigantische groei van 120%. Het gemiddeld inkomen van de Barendrechter is met €29.100 hoger dan andere plaatsen in de regio. Op economisch gebied doet de gemeente het heel goed. Een gunstig ondernemersklimaat en de goede infrastructuur dragen hier in belangrijke mate aan bij.

Carnisselande bracht groei van Barendrecht

Alles bij elkaar opgeteld heeft Barendrecht veel te bieden. Van vroeger een boerendorp naar nu een welvarende gemeente geworden, waarin het bijzonder fijn leven, wonen en werken is. De ontwikkeling van grote nieuwbouw, zoals nieuwbouwplan Carnisselande heeft een grote impuls aan de groei van Barendrecht gegevens. In 1997 startte als onderdeel van dit plan de bouw van 7.600 nieuwe woningen op het grondgebied van Barendrecht. Vrijwel gelijktijdig werden in de aangrenzende woonwijk Portland van buurgemeente Albrandswaard nog eens zo’n 2.400 woningen gebouwd. Bij de definitieve realisatie in 2010 hebben in totaal 10.000 huishoudens een thuis gevonden in dit geweldige gebied.

Kopen in Barendrecht? Start jouw zoektocht met een goede hypotheekadviseur Barendrecht en makelaar Barendrecht. Overweeg je een verhuizing naar Barendrecht of wil je je woning gaan verkopen? Neem dan een makelaar Barendrecht in de hand. Een goede makelaar heeft natuurlijk een groot netwerk van actuele zoekers en vergroot de opbrengst van je woning dan dat je zelf zou kunnen doen.

Heb je een nieuwe woning gevonden of ben je van plan om dat leuke appartementje te kopen in Utrecht? Slime idee om vervolgens een onafhankelijke internetvergelijker te gebruiken. Start met internet vergelijken, dat is gemakkelijk, gratis en snel en vind de beste internetdeals via VITB!

5.7/10 - (4 stemmen)

Plaats een reactie