Wonen in Zwijndrecht

Wonen in Zwijndrecht is verblijven in de Drechtsteden. Wil je meer weten over wonen in Zwijndrecht? Lees dan gauw verder ontdek alles over deze gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland en over leven en wonen in de Zwijndrechtse Waard.

Wonen in Zwijndrecht: voor ieder wat wils

Voor ieder mens is er wel een geschikte wijk in Zwijndrecht: ouderwets of modern, stedelijk of landelijk, veel of weinig groen, enz. Veel wijken zijn ruim van opzet en bevatten dus lekker veel groen. De wijken van Zwijndrecht zijn als volgt: Noord, Walburg, Centrum, Heer Oudelands Ambacht (ook wel Oudeland genoemd), Nederhoven en Kort Ambacht. Een goede makelaar Zwijndrecht kan enorm helpen met het vinden van jouw droomwoning. De meeste huizen komen niet op Funda terecht. Veel pareltjes worden zoals de makelaars in Zwijndrecht dat noemen ‘voor de markt uit verkocht’. Des te meer reden om de beste hulp in te schakelen als je op huizenjacht gaat.

Alles over Zwijndrecht

De gemeente heeft 44.654 inwoners (1 januari 2019, bron: CBS). Zwijndrecht vormt al geruime tijd de functie van voorstad voor Dordrecht. Pogingen van die stad om via de overheid een annexatie van Zwijndrecht gedaan te krijgen zijn echter steeds mislukt.

De gemeente Zwijndrecht is gevestigd aan het bekende ‘Drierivierenpunt’. Dit is het drukst bevaren punt van Nederland waar de rivieren Noord, Oude Maas en Beneden-Merwede samen komen.

Leuke dingen om te doen in Zwijndrecht

In Zwijndrecht is er altijd wel wat leuks om te doen. Zwijndrecht heeft een actief verenigingsleven. Bovendien kun je lekker zwemmen en sporten vanwege de prima faciliteiten van Sportcomplex De Hoge Devel of het Familieparadijs wat een hele leuke betaalbare gelegenheid is om met de kinderen naar toe te gaan. Lekker cultuur snuiven? Dat kan ook prima in Zwijndrecht! Ga dan naar Oudheidkamer De Vergulde Swaen. Een klein maar leuk museumpje met wisselende tentoonstellingen. De entree is gratis maar een kleine gift wordt zeker op prijs gesteld.

Een vorkje prikken aan de Maas met mooi uitzicht op Dordt doe je uiteraard bij Zomerlust aan de gezellige bar of het aangrenzende ruime terras. Zomerlust Brasserie & Restaurant is gelegen aan de oevers van de oude Maas met Dordrecht als adembenemend uitzicht, in de oude kern van Zwijndrecht. In deze Franse brasserie en het restaurant op de etage doen ze het net even anders. De gerechten worden op klassiek Franse wijze geserveerd: authentiek, puur en smaakvol. Een goede lunch of royale diner met traditionele Franse klassiekers. Het is goed toeven aan de oevers van de Oude Maas bij Zomerlust.

Ben je overtuigd of wil je weten wat je kans op de huizen markt zijn? Vind een makelaar Zwijndrecht en wie weet ben jij binnenkort de nieuwste inwoner van Zwijndrecht.

Heb je een mooie woning gekocht of ga je dat prachtige appartementje huren in Zwijndrecht? Goed idee om dan eens onze onafhankelijke energievergelijker te gebruiken. Start met energie vergelijken, dat is gemakkelijk, gratis en snel en vind de beste energiedeals via Energiewijzer.nl!

8.5/10 - (28 stemmen)

Plaats een reactie