Wonen in Dordrecht: kopen of huren op het eiland van Dordt

Wil je meer weten over wonen in Dordrecht? In dit artikel lees je meer over leven en wonen op het eiland van Dordrecht. Dordrecht heeft een historische binnenstad met veel sfeer en leuke evenementen, eigentijdse faciliteiten en natuurlijk een eigen nationaal park in de achtertuin, de Biesbosch.

Ook vanwege de centrale ligging in Nederland, dichtbij Rotterdam en dus goede bereikbaarheid, een divers aanbod van betaalbare huizen is wonen in Dordrecht ook erg populair onder starters.

Wonen in Dordrecht vanwege strategische ligging

Kopen of huren? Hoe dan ook lekker wonen in Dordrecht

Het maakt niet uit of je nu gaat voor een eigen koophuis of toch lekker gaat huren… in Dordrecht kan je sowieso lekker wonen. Niet alleen heeft de stad een mooi aanbod van koopwoningen. Huurders kunnen er ook goed terecht voor het vinden van een nieuw plekje onder de zon. Van huurhuizen in de vrije sector tot sociale huurwoningen. In het sfeervolle centrum, of in een rustige, kindvriendelijke woonwijk buiten het centrum. Bekijk het aanbod op een van de woningsites, of informeer bij de verschillende lokale makelaars, die weten wat er nog niet op Funda te koop staat!

Huis kopen, verkopen of een nieuwe woning huren in Dordrecht

Een NVM makelaar is dé kwaliteitsmakelaar van Nederland. Heb je een goede makelaar Dordrecht nodig? In Dordt vind je een gerenommeerd makelaarskantoor aan de Spuiboulevard in het centrum: Boogerman Makelaars. Met 34 jaar ervaring en een persoonlijke aanpak een echt begrip in de lokale vastgoedwereld. Vanuit hun thuisbasis in de Dordtse Binnenstad is deze makelaar actief in de gehele Drechtsteden (Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht) en omstreken en kennen ze de markt als geen ander.

(Tekst gaat verder onder deze afbeelding)
Vlag van gemeente Dordrecht

Wanneer je in Dordrecht gaat kopen, is het belangrijk om je niet gek te laten maken als je een prachtige woning op het oog hebt. Veel goede hypotheekadviseurs raden aan om geen bod te doen zonder voorbehoud van financiering. Het is erg belangrijk om van te voren informatie in te winnen en inzichten te verkrijgen van de mogelijkheden voor een hypotheek. Onafhankelijke hypotheekadviseurs zijn er voldoende in Dordrecht. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Bliss Hypotheekadviseurs Dordrecht. Deze professionele hypotheekadviseurs bieden altijd een gratis en vrijblijvend hypotheekgesprek aan. Bovendien sta je met hun hypotheekbelofte sterker en zelfverzekerd op de woningmarkt. Goed om je te laten adviseren, zodat je volledig voorbereid en verantwoord op huizenjacht kunt gaan.

Of wonen in Dordrecht je gelukkig maakt, weten we niet. Heel rot is het zeker niet, want het is een prachtige stad. Uit cijfers van het CBS blijkt wel dat Dordtenaren vaker uit elkaar gaan, hun relaties op de klippen lopen en uiteindelijk de scheiding aanvragen.

Ga je verhuizen naar Dordrecht, heb je recent een huis in Dordrecht gekocht of ga je voor wat anders en dat leuke appartementje huren in Dordt? Het is sowieso een slim idee om gebruik te gaan maken van onze onafhankelijke energievergelijker. Start met onafhankelijk energie vergelijken, dat is gemakkelijk, gratis en snel. Voor het gemak staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. Vind de beste energiedeals via Energiewijzer.nl!

7.4/10 - (77 stemmen)

Plaats een reactie