Wonen in Amersfoort

Ontdek waarom Amersfoorters graag wonen in hun stad. Amersfoort staat bekend om de prachtige, historische binnenstad. Niet voor niets heeft de gemeente Amersfoort al twee achter elkaar de verkiezing tot beste gemeente om te wonen gewonnen. Met een goede mix van oude en nieuwe architectuur en daarnaast veel horeca, zoals leuke cafeetjes en restaurants heeft de stad een bruisende cultuur, maar ook meer dan 600 monumenten. Dat maakt de stad tot een ideale woonplek voor jonge starters en gezinnen.

Wonen in Amersfoort: supercentraal en veel rust

Het is geen geheim dat Amersfoort enorm centraal ons ons lang ligt. Op minder dan 20 minuten rijden afstand van Utrecht. Door deze situatie heeft dit net als in de Randstad geleid tot een sterke stijging van de huizenprijzen in Amersfoort. Met een goede makelaar Amersfoort kun je je goed laten informeren over de kansen in de lokale woningmarkt. Gelukkig zijn de woningprijzen in verhouding tot de Randstad en het centrum van Utrecht nog behoorlijk gunstig. Laat je voor het spel van bieden en bezichtigen van een huis in Amersfoort je goed informeren door een hypotheekadviseur Amersfoort. Met inzicht in je mogelijkheden ga je voorbereid op pad. En dat zorgt voor succes!.

Waarom wonen in Amersfoort?

Als je van rust houdt en geen zin hebt in het jachtige en haastige bestaan van de Randstad, kan Amersfoort zo maar eens goed bij je passen. Zeker wanneer je van een stad houdt met een prachtige geschiedenis. Het centrum van Amersfoort ademt historie en cultuur. Dat merk je goed als je met een wijntje aan het genieten bent op een terrasje na het winkelen, op een van drie grote pleinen, en wandelt langs de grachten die omringt zijn door oude, monumentale gebouwen.

Als je naar Amersfoort gaat verhuizen, ga je wonen in de geboorteplaats van de kunstenaar Piet Mondriaan. Je weet wel die schilder van allerlei gekleurde, vlakken en zwarte strepen. Zijn geboortehuis kun je vinden in Amersfoort, maar er zijn ook verschillende verwijzingen naar zijn kunstwerken. In Amersfoort is altijd wat leuks om te doen. Van het beklimmen de de Onze Lieve Vrouwetoren en het genieten van het prachtige uitzicht. Je kunt zeker spreken van een smeltkroes van allerlei culturen. Amersfoort heeft veel diversiteit aan inwoners en is een woonplek die zowel de rust van de provincie als een stadsgevoel heeft.

Huis kopen Amersfoort

Door de ligging van Amersfoort kun je relaxen en genieten van de rust die een stad in de provincie met zich mee brengt. Aan de andere kant heeft Amersfoort nog wel een echt stads gevoel. Best of both worlds zou je kunnen zeggen.
Wil je weg uit de randstad en toch een stads gevoel behouden? Of ben je op zoek naar een eengezinswoning, omdat er een kindje op komst is? Dan is Amersfoort echt wat voor jullie. Het woningaanbod is dan ook heel ruim, breem en divers te noemen. Er gaat de komende jaren ook van alles gebouwd worden in Amersfoort. Daarnaast heeft Amersfoort ook mooie plaatsen in de buurt, zoals Baarn, Houten, Leusden, Soest, Veenendaal en Zeist. In Amersfoort vind je zowel studentenwoningen, maar ook veel aanbod in het huur- en koopsegment. Voor ieder is er wat wilt en te vinden. Van nieuwbouw tot historische panden. De huizenprijzen lopen uit een van € 145.000,- tot wel € 980.000,-. Wanneer een ruim budget hebt (€ 360.000 – € 400.000), is de Indische Buurt een leuke wijk om mee te nemen in je zoektocht naar een geschikte woning. Heb je een wat kleiner budget? In de binnenstad liggen de huizenprijzen gemiddeld € 100.000 lager. Bijvoorbeeld rondom het Lieve Vrouwekerkhof.

Voor iedereen heeft de gemeente Amersfoort wat te bieden. Het is een leuke stad voor jonge, hogeropgeleide professionals, maar ook gezinnen vinden er een aantrekkelijke woonomgeving. De ligging op een steenworp afstand van Utrecht en de beschikbaarheid van ale faciliteiten zorgen ervoor dat Amersfoort erg populair is geworden. Hierdoor kenmerkt de woningmarkt zich door het gegeven dat het bijzonder lastig is om een leuke woning te vinden zonder aankoopmakelaar. Zeker in sommige wijken is het haast ondoenlijk om zonder een goede makelaar aan het perfecte huis te komen. Om deze reden is een goede voorbereiding en plan van aanpak verstandig om te hebben.

Ga je wonen in de stad van Mondriaan, heb je een leuke starterswoning gevonden of ga jij samen met je gezin verhuizen? Dan is het zeker zinvol om eens onze onafhankelijke energievergelijker te gebruiken. Vind de beste energiedeals met Energiewijzer.nl!

10/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie