Nieuwe woonwijk ‘langs Eem en spoor’ in gemeente Amersfoort: 3000 woningen erbij

Na uitbreidingen in de gemeente Amersfoort met de bouw van wijk zoals Vathorst, Kattenbroek en kort geleden, het Hogekwartier is de ontwikkeling in de omgeving van het Eemplein de nieuwe mogelijkheid om de groei Amersfoort te kunnen faciliteren. Op dit momenteen heeft de nieuwe woonwijk nog geen naam. Er is al wel een werktitel binnen het stadhuis: ‘langs Eem en spoor‘. Deze naam geeft in ieder geval de grenzen het gebied aan.

Op 6 maart is het idee voor de nieuwe wijk in Amersfoort door het bestuur van de gemeente bekend gemaakt. Volgens burgemeester en wethouders doet de nieuwe wijk niets af aan ontwikkelingen die er al zijn in het gebied. De bouw van woontorens in De Nieuwe Stad gaat gewoon op dezelfde weg verder. De ontwikkeling van de Wagenwerkplaats hoef er niet voor te wijken. Verder wordt Eemerald bij het Eemplein ook gewoon afgebouwd.

Ga je een nieuwe woning kopen in Amersfoort of wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Maak dan een afspraak met een Hypotheekadviseur Amersfoort. Door een hypotheekgesprek ben je optimaal voorbereid, weet je wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen en kun je starten met zoeken naar jouw droomhuis.

Het is wel de bedoeling dat de gebieden op elkaar worden afgestemd qua ‘look and feel’. De bebouwing zal bij elkaar gaan passen en in de gehele wijk allerlei woningtypen laten zien. Starters kunnen kiezen uit appartementen, maar er zullen ook woningen voor gezinnen zijn. Van goedkope huurhuizen tot dure koopwoningen en alles wat daar tussen in zit. Vanuit het gemeentebestuur ziet men de nieuwe wijk als een belangrijke en grote stap om doelstellingen op het gebeid van woningbouw te realiseren: voor 2030 wil de gemeente Amersfoort 13.000 extra huizen gerealiseerd hebben.

Hiermee is de hoop dat er einde komt aan het enorme tekort op de woningmarkt. Op dit moment is de wachtlijst voor een sociale huurwoning opgelopen tot negen jaar. Huurappartementen zijn voor minder dan 1000 euro per maand bijna niet te vinden. Zonder makelaar heb je weinig kans op de huizenmarkt, want veel woningen worden ‘voor de markt uit verkocht’ en verschijnen niet meer op websites zoals Funda. Een gemiddelde koopwoning veranderde vorig jaar voor het eerst van eigenaar voor gemiddeld 350.000,- euro.

Het is uiteindelijk aan de gemeenteraad of ‘langs Eem en spoor’ mag worden gebouwd. Sowieso zal het project er een zijn va de lange adem. Het eerste deel van de vijf deelgebieden zal naar verwachting niet voor 2024 klaar zijn. Het laatste deelgebied Kop van Isselt zal dan waarschijnlijk nog niet eens zijn begonnen.

Ga je binnenkort verhuizen in Amersfoort of heb je een huis gekocht? Slim om direct dan onze handige energievergelijker te gebruiken. Start vandaag met onafhankelijk energie vergelijken, dat is gratis, snel en heel gemakkelijk. Vind direct de beste energiedeals via Energiewijzer.nl!

4/10 - (19 stemmen)

Plaats een reactie