Greenchoice levert gemeente Utrecht groene stroom

Energieleverancier Greenchoice zal vanaf 2020 groene stroom gaan leveren aan de gemeente Utrecht. Door de winst van de aanbesteding van Utrecht zullen alle gebouwen, straatverlichting en gemalen van de riolering worden voorzien van duurzame elektriciteit. Binnen de gemeente Utrecht is er ieder jaar sprake van een hoog energieverbruik. Greenchoice zal jaarlijks ongeveer 50 miljoen kilowattuur aan energie leveren.

Greenchoice levert Utrecht duurzame elektriciteit

Vanaf de start van de energielevering door Greenchoice zal de bron ervan afkomstig zijn van bestaande installaties voor zogenoemde hernieuwbare energie in Nederland. Bijvoorbeeld stroom via windmolenparken. Vanaf januari 2022 zal de energie worden aangeboden door middel van nieuwe projecten. Hierdoor wilt de gemeente Utrecht stimuleren dat de energie op een duurzame manier zal worden opgewekt. Ook andere gemeentes kozen voor deze aanpak, zoals Rotterdam en Amsterdam. Hierdoor zal het effect op de energiemarkt worden versterkt.

Gemeente Utrecht blij met duurzame aanpak Greenchoice

“We zijn blij dat we met Greenchoice een partij hebben gevonden waarmee we samen kunnen werken aan het opwekken van meer duurzame energie”, zegt wethouder Lot van Hooijdonk. “Door als gemeente het goede voorbeeld te geven en de markt te stimuleren meer duurzame energie op te wekken, hopen we dat ook andere organisaties overgaan op in Nederland opgewekte groene stroom.”

Het energiecontract van de gemeente Utrecht heeft een looptijd van 10 jaar. Hiermee wenst de gemeente de energieleverancier ruim de tijd te bieden om de ambities op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Door de samenwerking gaan Greenchoice en Utrecht ook aan de slag om de werf aande Tractieweg fossielvrij te maken door over te stappen op duurzame energie.

Greenchoice blij met winst aanbesteding

Marieke van den Hoek, commercieel directeur van Greenchoice, is enthousiast over deze samenwerking: “We zijn trots dat we de gemeente Utrecht van Nederlandse groene stroom mogen voorzien en kijken ernaar uit om – in samenwerking met onze smart energy partner Spectral – op de locatie Tractieweg aan de slag te gaan. We willen bijvoorbeeld het energieverbruik reduceren en extra duurzame stroom ter plekke opwekken. De inzichten uit dit project kunnen we ook in andere projecten gebruiken.”

Wilt u weten of duurzame energie van Greenchoice ook voor u thuis interessant is? Maak dan gebruik van onze onafhankelijke energievergelijker en vergelijk op tarieven, kwaliteit, soort contract, looptijd en duurzaamheid.

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie