Duurzaam verwarmen: hoe cv ketels bijdragen aan groene energie

Als woningbezitter doe je er maar al te graag alles aan om zo duurzaam mogelijk te leven. Niet alleen draag je op deze manier een duurzaam steentje bij aan de planeet, maar je kunt ook nog eens flink besparen op de maandelijkse kosten die je maakt. Redenen genoeg dus om je hier een keer wat verder in te gaan te verdiepen en op zoek te gaan naar milieuvriendelijke oplossingen. Het investeren in een nieuwe cv ketel is daar een erg goed voorbeeld van. Hoe deze investering bij kan dragen aan groene energie, lees je in dit blog.

Investeer in een nieuwe cv ketel, zodat je in de winter aanzienlijk kunt besparen op de stookkosten

Met de beste cv ketel bij jou in huis wordt het mogelijk gemaakt om op groene energie te leven. En dat kan er ook zomaar voor zorgen dat je in de winter weer aardig kunt gaan besparen op de stookkosten. Een nieuwe cv ketel – en dan met name een HR-ketel- levert de hoogste besparing voor je op. Goed om te weten, is dat dit type ketel enorm efficiënt is. En op deze manier kan zelfs een rendement mogelijk worden gemaakt van meer dan 100%. Niet zo gek dus dat meer en meer woningbezitters de mogelijkheden ontdekken van het investeren in een nieuwe cv ketel.

Het voordeel voor je energierekening kan soms oplopen tot honderden euro’s per jaar

Het rendement van meer dan 100% kan leiden tot een besparing van honderden euro’s per jaar. Zo kun je de energierekening net even wat lager houden en er blijft ineens meer budget over voor je andere maandelijkse lasten. Of dit bedrag zet je rechtstreeks op de spaarrekening, zodat je een extra buffer hebt voor in de toekomst. Eén ding is zeker: dit extra bedrag dat je iedere maand extra nodig hebt, komt in alle gevallen maar al te goed van pas. Handig voor nu, maar ook zeker voor in de toekomst.

Met een relatief kleine investering kun je al een wereld van verschil maken

Je hebt het dus goed gelezen. Door een nieuwe cv ketel in huis te halen – en daardoor te kiezen voor een relatief kleine investering voor de woning – kun je al een wereld van verschil maken voor de maandelijkse lasten. Voor ieder type woning behoort een gloednieuwe cv ketel tot de mogelijkheden. Een specialist installeert de cv ketel snel en met de grootste zorg. Hierdoor start je binnen no-time al met het besparen.

Zorg altijd voor een optimaal onderhoud van de cv ketel

En heb je eenmaal een gloednieuwe cv ketel in huis gehaald en merk je hierdoor dat je iedere maand een mooi bedrag kunt besparen? Dan is het ook een goed idee om meteen het periodieke onderhoud in te plannen. Dit laat je het best doen door een vakman uit te branche. Je weet hierdoor namelijk altijd zeker dat de cv ketel optimaal zijn werk blijft doen en dus ook op lange
termijn voor erg veel rendement kan zorgen. En dat is uiteraard wel zo belangrijk. Goed om te weten, is dat het onderhoud aan een cv ketel vaak door dezelfde partij uit kan worden gevoerd die het voor je hebben geïnstalleerd. Dat scheelt jou dus ook weer behoorlijk wat tijd en uitzoekwerk. 

Meer weten? Neem een keer contact op met een specialist uit de branche

Is het investeren in een nieuwe cv ketel een van de eerste dingen die op jouw to-do lijstje staat? Dan is het nu de hoogste tijd om contact op te nemen met een specialist uit de branche. De klus kan daardoor snel en met de grootste zorg voor je uit worden gevoerd.

Review post