Wonen in Amstelveen: lekker groen en dichtbij de grote stad

Wonen in Amstelveen is genieten van een groene omgeving en toch in de buurt van de drukke stad wonen. Zo lang we dit kunnen herinneren is Amstelveen een plek waar vermogende Amsterdammers naar toe verhuisde om de drukte van de stad te vermijden. Inmiddels is het mijden van de drukte lastiger geworden. Amstelveen heeft namelijk zelf zo’n 100.000 inwoners en is van het dorp van vroeger uitgegroeid tot een serieuze stad van formaat.

Wonen in Amstelveen

Bijzonder aan de gemeente Amstelveen is dat de factor groen hoog op de agenda blijft staan van de gemeente en daar altijd een prominente plek heeft gehad. Er zijn dan ook veel mooie, groene plekken in Amstelveen te vinden. De stad ligt bovendien nabij het Groengebied Amstelland en het Amsterdamse Bos. Verder zijn er in de omgeving van Amstelveen ook een aantal prachtige heemparken. Randwijck, Stadshart en Patrimonium zijn interessante buurten voor hogere inkomens. De gemiddelde WOZ-waarde van woning in Amstelveen bedraagt meer dan € 300.000,-.

In de vorige eeuw ronde de jaren zestig behoorde de gemeente tot de snels groeiende steden van Nederland. Tijdens de snelle groei was er echter veel aandacht voor het aanleggen van groenvoorzieningen en kwaliteit van leven. De groei blijft gestaag doorlopen vanwege de strategische ligging nabij de grote stad Amsterdam. Amstelveen heeft dan ook veel positieve punten die de stad tot een van de meeste aantrekkelijke steden van ons land maken, zoals de ruime aandacht voor groen en cultuur, veiligheid, goede bereikbaarheid en ligging ten opzichte van vooral Amsterdam.

Huis kopen in Amstelveen

Wanneer je een huis gaat kopen in Amstelveen en investeert in een nieuwe woning, kies je voor zekerheid. Schakel een makelaar Amstelveen in om je goed te helpen hierbij. Win ook absoluut financieel advies in bij een hypotheekadviseur Amstelveen. Door de centrale ligging in de Randstad en het feit dat Amstelveen onder de rook van Amsterdam ligt vlakbij bossen en het strand zal de vraag naar wonen in de stad alleen maar verder groeien. Net als de huizenprijzen van Amstelveen. Financieel gezien kies je dus voor een veilige optie.

Amstelveen is een bijzonder groene stad. Wanneer je een hectisch bestaan hebt met een drukke baan is het natuurlijk relaxt om te kunnen genieten van de prachtige bossen en vlakbij fijne parken te wonen. Zin om uit te waaien is ook geen probleem. Je bent namelijk in no time op het strand. Voor het winkelen, uitgaan, en werk kun je prima in Amstelveen zijn, maar andere steden en natuurlijk Amsterdam is ook erg in de buurt mocht je in deze stad leuke dingen willen doen.

Amstelveen kenmerkt zich met het hebben van en modern centrum om te winkelen. Het Stadshart heeft allerlei grote winkelketens, maar ook leuke zaakjes waar je bijzondere items kunt vinden. Verder vind je er veel horeca, kantoren, de grote, centrale bibliotheek en culturele mogelijkheden zoals het Cobra Museum: kunst vanuit een naïeve en pure gedachte van kunstenaars, waaronder Karel Appel, Constant, Corneille en Jan Sierhuis. Het winkelcentrum behoort tot de grootste van de regio onder Amsterdam.

Inwoners Amstelveen

De inwoners van Amstelveen zijn heel verschillend. Je kunt dan ook best spreken van een ware smeltkroes van culturen. Dat is normaal in veel grote steden. In Amstelveen komt de grootste groep inwoners – even los van de Nederlanders zelf natuurijk – uit Japan. Er wonen veel Japanners vanwege de internationale kantoren en centrale ligging. Hierdoor wonen in Amstelveen veel expats. Bijvoorbeeld Indiërs en Chinezen die veelal als IT’er werkzaam zijn. Door deze samenstelling van de bevolking kun je dit ook terug zien in horeca en retail. Leuke restaurantjes en Japanse winkeltjes zorgen voor een bijzonder winkelcentrum. Amstelveen heeft ook bijzondere inwoners en de stad brengt internationaal bekende sterren voort, zoals de in Amerika spelende acteurs Famke Janssen en Michiel Huisman. Ook de succesvolle DJ Martin Garrix komt oorspronkelijk uit Amstelveen.

Ga je binnenkort verhuizen naar Amstelveen? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Op die manier kun je onafhankelijk energie vergelijken op energieprijzen, kwaliteit en duurzaamheid!

Review post

Plaats een reactie