Nederlandse Energie Maatschappij

De Nederlandse Energie Maatschappij (afgekort als NLEnergie of “NLE”) is een Nederlands energiebedrijf dat groene stroom en gas levert aan particuliere klanten. De Nederlandse Energie Maatschappij heeft zich gespecialiseerd in de consumentenmarkt maar biedt sinds december 2011 ook (klein) zakelijke overeenkomsten onder de naam “NLE Zakelijk”.

De Nederlandse Energie Maatschappij levert elektriciteit die wordt opgewekt uit waterkracht.

Geschiedenis Nederlandse Energie Maatschappij

In juli 2004 werd de energiemarkt geliberaliseerd. Tot medio 2004 konden kleinverbruikers niet zelf bepalen bij wie zij hun energie afnamen. Na liberalisering van de gas- en energiemarkt hebben kleinverbruikers die keuzevrijheid wel gekregen. Het gevolg van deze liberalisering was het opkomen van allerlei nieuwe energiebedrijven, waaronder de Nederlandse Energie Maatschappij.

De Nederlandse Energie Maatschappij werd opgericht in 2005 door Pieter Schoen en Harald Swinkels. Sinds de oprichting is het marktaandeel van de Nederlandse Energie Maatschappij sterk gegroeid.
De Nederlandse Energie Maatschappij is in 2009 gestart met reclamecampagnes. Hierin speelden achtereenvolgens Natasja Froger, Maurice de Hond, Frans Bauer en Johan Derksen een rol.

Sinds 2010 behoort de Nederlandse Energie Maatschappij tot de sponsors van het Nederlands voetbalelftal.