Zwarte zonnepanelen zijn mooi én efficiënt

Zwarte zonnepanelen zien er prachtig uit op zwarte dakpannen. Deze zwarte zonnepanelen zijn overigens niet alleen mooi, maar zijn ook nog eens bijzonder efficiënt. De opbrengst is namelijk hoger dan bij blauwe zonnepanelen of dunnefilmpanelen.

Waarom kiezen voor zwarte zonnepanelen?

Zwarte zonnepanelen zien er mooi uit. Het oog wil ook wat! Echter is er nog een belangrijk voordeel én dat is het rendement. Deze zijn namelijk simpelweg efficiënter dan blauwe zonnepanelen. Ook zijn deze modellen efficiënter dan dunnefilmpanelen. Per stuk leveren de zwarte zonnepanelen zo’n 270 tot 300 Wp op. Dat is tegenwoordig erg gebruikelijk.

Keuze uit drie modellen

In principe zijn er drie verschillende modellen te onderscheiden: zwarte zonnepanelen, blauwe zonnepanelen en tot slot dunnefilmpanelen.

Zwarte zonnepanelen

Zoals gezegd zijn deze modellen het meest efficiënt. Deze zijn volledig zwart en ook het frame en de achtergrond zijn zwart. Daarmee oogt het ook erg strak. Vaak zijn deze modellen wel iets duurder dan de blauwe panelen. Op termijn haalt u dat er echter weer gemakkelijk uit.

Blauwe zonnepanelen

De blauwe zonnepanelen beschikken vaak over een wit of zilverkleurig frame. De exacte vorm en kleur kan nog weer verschillen per aanbieder. Deze modellen zijn vaak iets minder efficiënt dan bovengenoemde, maar zijn ook weer iets voordeliger. Als u voldoende oppervlakte heeft, zijn de blauwe zonnepanelen mogelijk een verstandige keuze.

Dunnefilmpanelen

Tot slot kunt u ook kiezen voor dunnefilmpanelen. Deze zijn doorgaans ook zwart. De dunnefilmpanelen zijn vaak erg licht en zijn bovendien erg goedkoop. Helaas valt de opbrengst daarentegen weer ietwat tegen. Dat is namelijk bijzonder veel lager dan bij de bovengenoemde modellen. De levensduur is tot slot ook iets korter. Onder bewolkte omstandigheden presteren de dunnefilmpanelen wel verrassend beter dan de blauwe of zwarte zonnepanelen.

Uw persoonlijke voorkeuren zijn leidend

Uiteraard kunt u zelf de keuze maken welke zonnepanelen u graag wilt. Echter worden de zwarte zonnepanelen aangeraden. Deze zijn niet alleen mooi, maar zijn ook bijzonder efficiënt. Een win-winsituatie dus! De voordelen van de zwarte zonnepanelen zijn als volgt:

  • Vallen nauwelijks op bij donkere daken;
  • Hoge betrouwbaarheid;
  • Een flinke opbrengst;
  • Een verhoogde opbrengst bij direct zonlicht;
  • Verkrijgbaar in een lichtgewichtvariant.

Besparen op uw energierekening?

Met behulp van zonnepanelen kunt u flink besparen. Er worden daardoor ook minder fossiele brandstoffen verbruikt, omdat u gebruikmaakt van een natuurlijke bron. Vaak moet u echter nog wel een beetje stroom afnemen bij uw energieleverancier. Wilt u daar niet al te veel aan besteden? Dan kunt u overstappen van energieleverancier! Daarmee verdient u namelijk ook een flinke welkomstkorting, welke alleen beschikbaar is voor nieuwe klanten. Start direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan.

8.8/10 - (51 stemmen)

Plaats een reactie