Zonnepanelen op een rieten dak: is dat mogelijk?

Zonnepanelen op een rieten dak: wellicht is het wel een bijzondere combinatie. Het komt in de praktijk ook niet veel voor, omdat er nogal wat technische bezwaren zijn. Toch is het niet onmogelijk. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan dit artikel.

Kunnen zonnepanelen op een rieten dak?

We zullen direct met de deur in huis vallen: zonnepanelen op een rieten dak is wel degelijk mogelijk. Zowel een rieten dak als zonnepanelen zijn beide erg duurzaam. De combinatie ziet er misschien ietwat bijzonder uit. Het zorgt er namelijk voor dat het karakter van het rieten dak min of meer verdwijnt. Gelukkig zijn er zeker voldoende mogelijkheden om dit op een goede manier toe te passen, waardoor het er juist fraai uitziet.

Zonnepanelen op een rieten dak: hoe werkt het?

Zonnepanelen op een rieten dak is zeker mogelijk. Het wordt esthetisch geplaatst, waardoor deze werken in het riet. Eigenlijk is het vergelijkbaar met het plaatsen van een dakraam in een rieten dak. Het nadeel is echter wel dat het riet onder de zonnepanelen minder snel droogt. Dat kan negatieve gevolgen hebben voor het rieten dak. Regelmatig onderhoud is daarom extra belangrijk.

Helaas zijn er beperkingen

Helaas zijn er ook enkele beperkingen. De installateur moet namelijk zorgen voor een waterdichte constructie. Daar moet goed rekening mee gehouden worden. De ruimte onder de panelen heeft daarom extra veel aandacht nodig. Ook is ventilatie erg belangrijk. De panelen mogen daarom niet te diep in het riet zitten. Als er namelijk schaduw op de panelen zit, zal dat ook zorgen voor een lager rendement. Tot slot mogen de panelen ook niet te hoog liggen. Rieten daken worden op termijn, vanwege slijtage, namelijk dunner. De zonnepanelen op een rieten dak mogen er niet bovenuit steken.

Kies voor ervaren monteur

Wilt u graag zonnepanelen op een rieten dak? Zorg er dan voor dat u een ervaren monteur uitzoekt. Het is belangrijk dat diegene al vaker zonnepanelen op een rieten dak heeft geplaatst. Vraag eventueel naar voorbeelden. Het kan verder ook geen kwaad om verschillende offertes op te vragen. Geef dus specifiek aan dat het om zonnepanelen op een rieten dak gaat. Dat is erg belangrijk.

Ondertussen besparen op uw energierekening?

Niemand wil te veel betalen voor de energierekening. Gelukkig kunt u ontzettend eenvoudig besparen door jaarlijks over te stappen van energieleverancier. Dat werkt ook nog eens ontzettend eenvoudig. U kunt namelijk energie vergelijken via onze website. Vul hier bij voorkeur altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in en de Energiewijzer berekent direct welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan. Overstappen duurt vervolgens slechts enkele minuten. Daarmee kunt u al gauw zo’n 400 euro op jaarbasis besparen. Dat is snel verdiend!

8.9/10 - (29 stemmen)

Plaats een reactie