Wonen in Gouda: kopen of huren van jouw droomhuis

Wil je meer weten over wonen in Gouda? In dit artikel lees je meer over leven en wonen in Gouda.
Gouda heeft een sfeervolle historische binnenstad, eigentijdse faciliteiten en natuurlijk de beroemde Goudse kaas.
Ook vanwege de centrale ligging in Nederland en dus goede bereikbaarheid, een divers aanbod van betaalbare huizen is wonen in Gouda erg populair onder woningzoekenden.

Wonen in Gouda vanwege bereikbaarheid

Gouda staat niet alleen bekend om haar sfeervolle historische binnenstad en de beroemde Goudse kaas, maar ook om haar unieke ligging. Binnen 20 minuten bent u in steden als Rotterdam, Den Haag en Utrecht – vanaf het intercitystation of met de auto.
Gouda heeft namelijk een treinstation en ligt prima gelegen met directe toegang tot de snelweg.

Kopen en wonen in Gouda’s nieuwste wijk Westergouwe

Er zijn veel nieuwbouwprojecten in Gouda. De nieuwste wijk in Gouda is Westergouwe. Deze nieuwbouwwijk wordt de groenste en meest waterrijke van de Randstad vanwege een grote waterplas en prachtig weids natuur- en recreatiegebied. Westergouw ligt op fietsafstand van de historische stadskern van Gouda. Vandaar dat de wijk een centrale ligging heeft en goed bereikbaar is.
Bekijk meer informatie over het kopen van nieuwbouwprojecten in Gouda op Funda.

Wonen in Gouda: veel betaalbare huizen

Niet alleen voor verrassende nieuwbouw kun je in Gouda terecht. In Goud vind je ook prachtig enheel gevarieerd aanbod van bestaande koopwoningen. In het hartje van Goud staan sfeervolle panden, die oude plavuizen, houten balkenplafonds en gevelsteen. Zoekt u een typische woonwijk uit de jaren 90 waar gezelligheid en kindvriendelijkheid centraal staan?
Op een van de woningsites kunt u zich een goed beeld vormen van het beschikbare aanbod of informeer bij de verschillende makelaars in de stad om voor de markt uit betere kansen te kunnen benutten. Heeft u toch liever een nieuwbouwhuis? Op de website Woneningouda.nl staat een heel scala aan verrassende nieuwbouwprojecten!

Als je gaat voor het kopen van een nieuwbouw woning of een bestaand huis is het verstandig om je goed te laten informeren. Op zoek naar de financiering van jouw droomhuis in Gouda? Bij hypotheekadvies Gouda wordt u geholpen met een verantwoorde en passende hypotheek om gewoon lekker te kunnen wonen in Gouda, het historische hart van het Groene Hart.

Kopen of huren? Sowieso lekker wonen in Gouda!

Of je nu gaat kopen of huren… je zult sowieso lekker kunnen wonen in Gouda.
De stad heeft namelijk niet alleen een aanbod van koophuizen. Ook huurders kunnen er prima terecht voor het vinden van een droomhuis. Van sociale huurwoningen tot huurhuizen in de vrije sector. In de sfeervolle binnenstad, of in een rustige, kindvriendelijke woonwijk buiten het centrum. Bekijk het aanbod op een van de woningsites, of informeer bij de verschillende lokale makelaars!

Altijd wat te doen in Gouda

Fraaie natuurgebieden en oude polders. Gouda is omringd door onder andere De Reeuwijkse plassen, de Goudse Hout, het Steinse Groen en de Krimpenerwaard: in een mum van tijd fietst u rond tussen groen en water. Maar er is nog veel meer te doen! Gouda bruist van de enthousiaste, actieve inwoners en ondernemers die van alles organiseren om Gouda nóg gezelliger te maken. Denk maar aan Gouda bij Kaarslicht, de GOUDA KAASMARKT en de Kinderkaasspelen, de Goudse Specialiteitenmarkt, Gouda Waterstad, Huiskamer van de Stad Gouda, Strips op de Markt, Gouds Montmartre en Stroopwafeldag!

Prima faciliteiten in Gouda

Als regionaal centrum beschikt Gouda over prima faciliteiten:

 • Meer dan 25 basisscholen: van openbaar tot bijzonder onderwijs
 • Veel sportfaciliteiten zoals het nieuwe Groenhovenbad, waar ook kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen worden gehouden
 • Bibliotheek: in de Chocoladefabriek kunt u veel meer dan boeken lenen en lezen!
 • Cinema Gouda met zes zalen
 • Compleet aanbod van winkels: van bekende ketens tot De Goudse Straatjes
 • Goudse Schouwburg: hét theater voor landelijke premières
 • Het goed aangeschreven Groene Hart Ziekenhuis
 • Intercitystation: u reist snel en rechtstreeks naar Rotterdam, Zoetermeer, Den Haag, Alphen aan den Rijn, Woerden, Utrecht en zelfs Amsterdam
 • Beste Markt van Nederland 2015
 • De leukste speelparadijzen
 • Cultuurhuis en Jeugdtheaterhuis

Heb je een huis gekocht of ga je dat leuke appartementje huren in Gouda? Goed idee om dan eens onze energievergelijker te gebruiken. Start met energie vergelijken, dat is gemakkelijk, gratis en snel en vind de beste energiedeals via Energiewijzer.nl!

7.9/10 - (48 stemmen)

Plaats een reactie