Wat is smart light?

Steeds meer huishoudens kiezen voor smart light in huis. Wat is dit precies én hoe werkt dit? We verklappen in ieder geval alvast dat u hiermee flink kunt besparen op uw energierekening!

Wat is smart light?

Smart light staat ook wel bekend als slimme verlichting. Deze verlichting zorgen, net als ‘gewone lampen’, voor licht in huis. Echter zijn deze modellen niet voor niets slim of smart, want deze kunt u namelijk op afstand besturen met behulp van uw smartphone. Dat kan gemakkelijk met behulp van een app. De verschillende smart light modellen zijn beschikbare in talloze varianten. Veel modellen beschikken over sfeerverlichting of beschikken over verschillende kleuren. Smart light is niet alleen ontzettend mooi, maar ook nog eens betaalbaar en bovendien kunt u er flink mee besparen op uw energierekening.

Helderheid en kleur

De meeste smart light modellen hebben niet alleen de mogelijkheid om de helderheid aan te passen. Vaak kunt u namelijk ook de kleur van de lamp aanpassen. Wilt u bijvoorbeeld een klein discoshowtje in uw woning houden? Dan kan dat met behulp van een smart light. Dit zorgt ook voor een leuke sfeer in huis. Een smart light kunt u op verschillende plekken in uw woning plaatsen. Dat kan bijvoorbeeld in de woonkamer, maar ook in uw slaapkamer. Sommige modellen hebben namelijk ook een wekker verwerkt in de smart light. Zodoende kunt u een lamp tegenwoordig zelfs als wekker gebruiken.

In- en uitschakelen op bepaalde tijdstippen

De smart light kunt u bovendien in- en uitschakelen op bepaalde tijdstippen. Dat is natuurlijk vooral fijn als u op vakantie bent. Daarmee houdt u inbrekers buiten de deur! Verder kunt u de lampen natuurlijk op afstand besturen. Wilt u de lamp uitzetten? Dan kan het gewoon met uw smartphone. Dat is veel interessanter dan het traditionele handwerk óf kloklampen. De mogelijkheden zijn namelijk net iets uitgebreider.

Waarschuwingen voor slecht weer

Bepaalde smart light modellen waarschuwen u zelfs als er slecht weer aankomt. De kleur van de lamp wordt dan bijvoorbeeld rood. Dat is natuurlijk een ontzettend toffe feature, wat een ‘normale lamp’ natuurlijk nooit zou kunnen.

Energiebesparend

Tot slot is de smart light ook nog eens energiebesparend. Bent u vergeten om deze uit te zetten? Dan kan dat altijd nog met behulp van uw smartphone. Vaak kunt u deze lampen bovendien zo instellen dat zij uw leefpatroon kennen. De lampen zullen dan automatisch uitgaan als u zich niet meer in die kamer bevindt.

Nog meer besparen op uw energierekening?

Wilt u graag nog meer besparen op uw energierekening? Zorg er dan voor dat u jaarlijks overstapt van energieleverancier. Indien u jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een flinke welkomstkorting. Energie vergelijken is gelukkig erg eenvoudig. U voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan berekent de vergelijkingstool welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan. Vervolgens kunt u binnen slechts enkele minuten overstappen. Zo eenvoudig werkt het!

4/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie