Wat is een slimme boiler?

Slimme meters en slimme thermostaten: deze apparaten zijn bij velen al bekend. Echter werkt men ook hard aan een slimme boiler. Hoe werkt dit apparaat én waarom is ‘ie eigenlijk zo slim?

Duurzaamheid

Natuurlijk is het belangrijk om te weten of een slimme boiler echt duurzaam is. Daarom worden er nu ook nog veel testen gerund. Het moet energie besparen én het moet bijdragen aan een een duurzamer klimaat. Het water in de slimme boiler wordt automatisch opgewarmd, indien er een overschot van zonne-energie en windenergie is. Het slimme opwarmen kan veel efficiënter, waardoor u dus ook veel meer kunt besparen op uw energierekening.

Hoe werkt een slimme boiler?

Bij een normale boiler wordt elektriciteit gebruikt voor het opwarmen van het water. Dat gebeurt alleen als het nodig is. Echter zal een slimme boiler het water opwarmen als er een energieoverschot is. Schijnt de zon of waait er een fijne wind? Dan kan de slimme boiler aan het werk. Normaliter zouden deze energie-overschotten niet worden gebruikt. Dat is dus wel het geval met de slimmer boiler. Dat is wel zo slim, want zo verliezen we namelijk geen duurzame energie. Het apparaat is bovendien ook nog eens zelflerend: het voorspelt namelijk wanneer de gebruiker warm water nodig heeft. Daardoor wordt er niet onnodig water opgewarmd.

Zon en wind wordt steeds breder ingezet

Zon en wind wordt steeds breder ingezet in Nederland. Dat is natuurlijk ontzettend fijn, maar tegelijkertijd zorgt het natuurlijk voor uitdagingen. Overdag is er namelijk vooral veel zon, terwijl mensen dan juist niet thuis zijn. Gelukkig worden apparaten steeds efficiënter. Met de slimme boiler krijgen we veel inzicht in alle besparingsmogelijkheden én dat ziet er goed uit. De slimmer boilers laten nog even op zich wachten, maar wij zijn erg benieuwd.

Alvast besparen?

Wilt u graag alvast besparen? Dan kunt u er ook voor kiezen om jaarlijks over te stappen van energieleverancier. Als u jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een flinke welkomstkorting. Daarmee kunt u voldoende geld besparen! Energie vergelijken is gelukkig erg eenvoudig. Dat kan met behulp van onze handige energievergelijker.

U voert hier uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan berekent de energietool welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energiemaatschappij staat altijd bovenaan. Spreekt deze aanbieder u aan? Dan kunt u met slechts enkele klikken op de knop overstappen van energieleverancier. Met de overstap kunt u tot wel 450 euro op jaarbasis besparen. Dat is natuurlijk ontzettend veel geld én vooral ook snel verdiend.

4/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie