Uw woning isoleren? Vier vragen!

Wilt u graag uw woning isoleren? Als u dat nog niet gedaan heeft, is dat een verstandige keuze. Voordat u daarmee aan de slag gaat, is het belangrijk dat u uzelf een aantal vragen stelt. Daarover leest u meer in dit artikel.

1. Wat moet er geïsoleerd worden?

Voordat u isolatie aanbrengt óf laat aanbrengen, is het eerst belangrijk om te weten wat u precies wilt isoleren. Vaak denken mensen al snel aan de buitenmuur, maar ook de vloer of het dak is erg belangrijk. Via deze punten gaat namelijk ook veel warmte verloren. Woningen die vóór 1980 zijn gebouwd, beschikken over het algemeen niet over goede vloerisolatie. Ook de ramen kunnen erg belangrijk zijn. Heeft uw woning enkel glas? Dan wordt het hoog tijd om deze te vervangen met HR++ of triple glas.

2. Hoe wilt u uw woning isoleren?

Er bestaan talloze soorten isolatiematerialen. Zo bestaat er isolatie uit wol, parels, pur, folie en schelpen. Welke materiaalsoort is nu het beste? Dat verschilt sterk per woning en het is dus moeilijk om daar een eenduidig antwoord op te geven. Het kan daarom raadzaam zijn om u daarvoor te laten adviseren door een expert.

3. De kosten van isoleren

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan het isoleren van uw woning. Om die reden is het ook erg belangrijk dat u in eerste instantie een offerte aanvraagt. Dan komt u immers niet voor verrassingen te staan. In sommige gevallen kunt u ook een subsidie aanvragen bij de gemeente. Daarvoor kunt u uw gemeente raadplegen.

4. De baten van isoleren

Als het goed is levert isoleren u ook veel geld op. In eerste instantie is dat natuurlijk een comfortabel huis. Denk hierbij aan minder geluidsoverlast, meer warmte en minder vocht. Ook zal uw energierekening flink omlaaggaan. Immers gaat er minder warmte verloren! Bovendien is het natuurlijk ook nog eens beter voor het milieu.

Nog meer besparen?

Wilt u graag nog meer besparen op uw energierekening? Zorg er dan ook voor dat u jaarlijks overstapt van energieleverancier. Indien u jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een flinke welkomstkorting. Daarmee kunt u tot wel 400 euro op jaarbasis besparen. Overstappen is gelukkig erg gemakkelijk. U kunt simpelweg energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Voer hierbij altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Deze gegevens zijn nodig voor het berekenen van de jaarlijkse kosten. Op basis van uw invoer staat de goedkoopste energiemaatschappij altijd bovenaan. Heeft u een geschikte energieleverancier gevonden? Klik op de oranje knop en u kunt binnen slechts enkele minuten overstappen! Zo eenvoudig werkt het.

4/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie