Stel deze klussen niet langer uit

Het uitstellen van klusjes: daar zijn we soms best goed in. Echter is het belangrijk om deze klussen niet langer uit te stellen. Dit zijn namelijk stuk voor stuk belangrijke taken, welke u vaak binnen slechts enkele minuten hebt geregeld. Trek hier dus een aantal uurtjes vooruit op uw vrije zaterdag.

Afvoer reinigen

Een verstopte afvoer is natuurlijk ontzettend vervelend. Niemand wil dat ook en daarom kunt u dit beter voorkomen dan genezen. Gelukkig zijn er talloze manieren hoe u uw afvoer kunt reinigen. Daarvoor kunt u milieuvriendelijke producten gebruiken, zoals natuurazijn en soda. Schenk dit simpelweg door de afvoer heen en de afvoer zal zichzelf reinigen. Dit kleine klusje duurt slechts twee minuutjes, maar kan u later wel een hoop gedoe besparen.

Onderhoud aan uw wasmachine en vaatwasser

Onze wasmachine maakt onze kleding schoon en de vaatwasser maakt de borden schoon. U zou dus kunnen stellen: deze apparaten reinigen zichzelf toch? Dat is helaas niet helemaal waar. Het is dus ontzettend belangrijk om deze wel degelijk te reinigen. Was de wasmachine daarom eens op een hoge temperatuur. Ook de vaatwasser kunt u eens op een hoge temperatuur laten reinigen. Hier kunt u ook een paar stukken citroen in stoppen en u zult merken dat deze weer fris ruikt. Zorg er tot slot voor dat u de filters schoonmaakt. Ook dit klusje kost slechts enkele minuten van uw tijd. Zowel de wasmachine als de vaatwasser doen het schoonmaakwerk voor u.

Afzuigkap reinigen

De afzuigkap beschikt over een filter. Het is raadzaam om deze filter eens per kwartaal te vervangen. Verder is het belangrijk om het rooster van de afzuigkap te reinigen. Plaats dit rooster in een grote bak met een citroen en laat het een aantal uurtjes weken. Vervolgens kunt u het vet hier gemakkelijk vanaf krijgen.

Cv-ketel bijvullen

De bovenstaande klussen zijn allemaal erg eenvoudig. Het is simpelweg schoonmaakwerk en vaak heeft u daar maar weinig werk van. Nu komt het echter aan op het echte klussen: de cv-ketel bijvullen. Zodra het verwarmingssysteem onder 1 bar staat, is het belangrijk om de cv-ketel bij te vullen. Volg daarvoor dit stappenplan:

 1. Zet de kamerthermostaat omlaag, zodat de cv-ketel kan afkoelen. Wacht een kwartiertje.
 2. Haal de stekker van de cv-ketel eruit.
 3. Sluit de slang aan op de cv-ketel en vul deze langzaam met water.
 4. Sluit de slang nu aan op het verwarmingssysteem en draai de waterkraan open, om vervolgens de vulkraan open te zetten.
 5. Blijf de cv-ketel vullen, totdat deze weer een druk heeft tussen 1,5 en 2 bar.
 6. Plaats een emmer onder de kraan en koppel de slang vervolgens los. Er zal nog wat water uitkomen.
 7. Stop het stopcontact weer in de cv-ketel en u kunt de kamerthermostaat weer op normale temperatuur zetten.

Verwarming ontluchten

Tot slot is het soms ook belangrijk om de verwarming te ontluchten. Echt klussen is dit overigens niet, want dit is eigenlijk een erg eenvoudige taak.

 1. Zet de cv-ketel uit en wacht een kwartiertje voordat u hiermee aan de slag gaat.
 2. Zet alle radiatoren in huis helemaal open.
 3. Ontlucht op de begane grond en werk vervolgens door naar de zolderruimte.
 4. Gebruik een speciaal ventielsleuteltje om de radiatoren open te draaien.
 5. Houd er vervolgens een doekje onder en vang het vocht op.
 6. Controleer of de druk van uw cv-ketel nog naar behoren is. Dit moet tussen 1,5 en 2 bar zijn.

Genoeg geklust? Bespaar energie!

Heeft u de bovenstaande klussen uitgevoerd? Dan is er nog een andere klus die u te wachten staat. Dat is namelijk overstappen van energieleverancier. Wist u namelijk dat u ontzettend veel geld kunt besparen als u jaarlijks overstapt van energieleverancier? Dat werkt gelukkig erg eenvoudig. U kunt namelijk energie vergelijken via ons vergelijkingssysteem. Voer hier simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan berekent de Energiewijzer welke aanbieder het voordeligste is. Vervolgens kunt u overstappen met slechts enkele klikken op de knop!

4.7/10 - (3 stemmen)

Plaats een reactie