Opblaasjacuzzi? De kosten en baten!

Deze zomer is het ontzettend heet in Nederland. Het is dan natuurlijk ontzettend fijn als u een opblaasjacuzzi in de tuin heeft. Daar zijn natuurlijk ook kosten aan verbonden. Zijn deze wel zo goedkoop? Wij hebben gekeken naar het energieverbruik!

Opblaasjacuzzi is voordelig aan te schaffen

Een opblaasjacuzzi is in ieder geval aardig voordelig aan te schaffen. U koopt deze immers al voor minder dan 250 euro. Zo kan vrijwel iedereen wel een jacuzzi hebben natuurlijk. Vaste jacuzzi’s zijn immers ontzettend prijzig.

Opwarmen naar 37 graden Celsius?

Wilt u uw opblaasjacuzzi opwarmen naar zo’n 37 graden Celsius? Dan moet u er al gauw rekening mee houden dat u circa vijf euro betaalt aan energie. Het water moet opgewarmd worden, warm gehouden worden en rondgepompt worden. Soms worden er ook nog bubbels gemaakt in de jacuzzi. Dat kost natuurlijk allemaal energie. Als u uw opblaasjacuzzi regelmatig gebruikt, kan dat bedrag al gauw oplopen. De rekensom is natuurlijk simpel: gebruikt u uw jacuzzi tien keer? Dan bent u al 50 euro lichter!

Verwarmen duurt lang

Het verwarmen duurt vaak ontzettend lang. In een redelijke jacuzzi gaat immers veel water. Het kan daarom soms tot wel 15 uur duren voordat het water opgewarmd is. Daar zitten natuurlijk ook de nodige kosten aan verbonden.

Een opblaasjacuzzi in de winter?

Gebruikt u de opblaasjacuzzi ook gedurende de wintermaanden? Dan moet u rekening houden met nog hogere kosten. Dat is helemaal een dure aangelegenheid. Het stroomverbruik kan namelijk echt de spuitgaten uitlopen.

Het kan echter sneller en goedkoper

Het kan echter wel degelijk sneller en goedkoper. Als u een tuinslang aansluit op uw Hr-ketel, gaat het in ieder geval veel sneller. Dat kan in een tijdsbestek van circa anderhalf uur. Daarmee bespaart u dus al flink wat uren. Echter is deze manier niet goedkoper. Wat is wel goedkoper? Zet een lauw bad neer op snikhete dagen en laat de zon het opwarmen. Op warmere dagen is het bovendien ook nog eens lekker om in een kouder bad te zitten.

De zon is uw beste vriend

U kunt de zon ook nog op een andere manier gebruiken. U kunt het bubbelbadwater namelijk verwarmen met solarmatten. Deze matten zorgen voor warm water, want deze vangen zonne-energie op. Het is erg gemakkelijk te monteren en het is bovendien ook nog eens erg voordelig. Vooral op de zonnige dagen is dit natuurlijk een goede keuze. Wel is het belangrijk dat u deze matten regelmatig doorspoelt én voldoende chloor gebruikt. Stilstaand water kan namelijk legionellabesmetting veroorzaken en dat is natuurlijk iets wat u wilt vermijden.

Besparen op uw energierekening?

Wilt u graag minder betalen voor uw energierekening? Dat snappen wij maar al te goed. Gelukkig kunt u gemakkelijk energie vergelijken via onze handige energievergelijker. Voer bij voorkeur altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan kan de rekentool berekenen welke aanbieder het voordeligste is. Gemiddeld bespaart u met een overstap maar liefst 400 euro! Dat is natuurlijk ontzettend veel geld. Overstappen duurt slechts enkele minuten en dat is de moeite natuurlijk zeker waard.

3.5/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie