Hittegolf: hoe kan ik energiezuinig koelen?

We hebben dit jaar te maken met een ontzettend warme zomer. Hoe kunt u nu energiezuinig koelen? Vermijd het gebruik van de airco en kies voor deze duurzame oplossingen!

Luchten

Het is belangrijk dat u alleen lucht als het koud is. In de avonduren koelt het af en dan kunt u prima doorluchten. Overdag kunt u de deuren beter dichthouden. Ook kunt u gedurende deze uren uw gordijnen dichthouden. Er zal daardoor minder warmte naar binnenkomen. Energiezuinig koelen is zo erg gemakkelijk.

Goede isolatie

Isoleren is natuurlijk erg belangrijk. Als u uw woning goed isoleert, heeft u daar zowel in de zomer als de winter veel plezier van. In de wintermaanden hoeft u namelijk minder erg te stoken, maar ook in de zomermaanden blijft het langer koel. Goede isolatie is daarom een erg belangrijke investering.

Een airco?

Een airco? Die kunt u beter vermijden! Dit zijn namelijk flinke energieverbruikers. Kies daarom bij voorkeur voor een ventilator. Samen met de eerste tips is dit vaak ook al voldoende. Het is een veel milieuvriendelijkere keuze en bovendien is deze ook nog eens vele malen energiezuiniger.

Wilt u toch kiezen voor een airco? Dan is het erg belangrijk dat u let op het energielabel. Kies bij voorkeur voor het meest zuinige model: minimaal A+. Gebruik de airco niet vaker dan nodig.

Warmte stijgt op

Warmte stijgt op. Dat betekent dat het boven ook warmer is dan beneden. Daarom kunt u ook overwegen om tijdelijk beneden te slapen. Dat zal zorgen voor een fijnere nachtrust.

Binnen koken?

Binnen koken zorgt ook nog eens voor extra hitte in huis. Iedereen houdt wel van een goede barbecue. Reden ter meer om die barbecue weer eens aan de loop te slingeren.

Zonnescherm

Beschikt u thuis over een zonnescherm? Zorg er dan voor dat u deze uitklapt. Dat zorgt ervoor dat de zon niet naar binnen schijnt. Daardoor blijft uw woning ook weer koeler.

Geld besparen?

Wilt u graag geld besparen? Zorg er dan voor dat u ieder jaar overstapt van energieleverancier. U kunt ontzettend gemakkelijk energie vergelijken met behulp van de energievergelijker. Daarmee kunt u tot wel 400 euro op jaarbasis besparen. Overstappen duurt slechts enkele minuten!

4/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie