Geld besparen onder de douche

Douchen kost natuurlijk altijd geld. Geld besparen onder de douche is echter goed mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld korter douchen of kunt u een waterbesparende douchekop (laten) installeren. Wilt u graag geld besparen onder de douche? Lees dit artikel.

Korter douchen

Korter douchen is geld besparen. Het zorgt voor een aanzienlijke en eveneens eenvoudige vermindering van de milieubelasting. Als u structureel vijf minuten doucht (gemiddeld is negen minuten), kunt u al flink wat geld besparen onder de douche. Dat heeft bovendien ook nog meerdere voordelen. Zo is het goed voor het milieu, bespaart het u geld én houdt u ook nog eens tijd over.

Een waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop kan erg handig zijn. Met behulp daarvan kunt u namelijk circa 20 procent van het water besparen. Heeft u thuis een regendouche? Dan kunt u zelfs nog meer besparen: tot wel 60 procent. Een waterbesparende douchekop biedt vooralsnog de nodige comfort en daarmee kunt u snel besparen. De investering heeft u er dan ook weer snel uit.

Thermostaatkraan

Een thermostatische douchemengkraan zal ervoor zorgen dat het water sneller op temperatuur komt. Dan kunt u ook sneller onder de douche stappen en daarmee verspilt u ook weer minder water. Bovendien bespaart de kraan sowieso ook op water én gas. Het zorgt voor meer comfort en het is de investering zeker waard.

Bad of douche?

bad

Als u écht geld wilt besparen, is het raadzaam dat u kiest voor de douche. U kunt namelijk veel gemakkelijker geld besparen onder de douche. Als u het bad laat vollopen, zult u flink in de buidel moeten tasten. Een bad volledig vullen kost simpelweg veel geld. Houd rekening met dubbele kosten ten opzichte van de douche.

Douche wtw-installatie

Bent u van plan om binnenkort uw badkamer te renoveren? Dan kunt u ook kiezen voor een wtw-installatie. Deze installatie verzamelt het warme water dat wegstroomt in het afvoerputje. Dit douchewater wordt, gereinigd en al, voor een tweede maal gebruikt. Daarmee hoeft u er dus niet steeds opnieuw warm water gebruikt te worden. De ketel hoeft daardoor minder hard te stoken en daarmee kunt u dus oom gemakkelijk geld besparen onder de douche.

Nieuw bad installeren?

Laat u ook een nieuw bad installeren in uw gloednieuwe badkamer? Dan is het raadzaam om deze goed te laten isoleren. Dat zorgt ervoor dat het water minder snel afkoelt. U hoeft het bad daardoor minder snel bij te vullen met nieuw warm water. Daarmee bespaart u weer op eenvoudige manier geld. Ook kunt u kiezen voor een kleiner bad. Hier hoeft minder water in, waardoor u ook weer geld bespaart. Onnodig veel inhoud kost immers ook onnodig veel water.

Zonneboiler?

Een zonneboiler ziet eruit als een zonnepaneel, maar toch werkt het iets anders. Met een zonneboiler wordt de energie van de zon opgevangen. Dit wordt vervolgens gebruikt voor het opwarmen van water. Dit kan gebruikt worden voor uw bad, douche of zelfs uw wasmachine. Indien u een zonneboiler aanschaft, kunt u tot wel 50 procent van uw energieverbruik op warm water besparen. Op langere termijn kan dat dus ook zeker uit.

Nóg meer besparen?

Wilt u graag nog meer besparen? Dan kan de Energiewijzer u helpen! U kunt namelijk ook jaarlijks overstappen van energieleverancier. Door ieder jaar over te stappen van energieaanbieder, kunt u ook ieder jaar besparen weer profiteren van een hoge welkomstkorting. Bovendien weet u zeker dat u geniet van scherpe energietarieven. Stap daarom ook over én bespaar. Met het geld dat u bespaart, kunt u weer investeren in duurzame maatregelen in huis. Zo kunt u zowel op korte als op lange termijn ontzettend veel besparen. Energie vergelijken kan hier.

4/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie