Europa stelt strengere eisen voor duurzame energie

Het Europees Parlement is tot een nieuw akkoord gekomen met de EU-landen. De wetgeving voor duurzame energie gaat veranderen. Men gaat strengere eisen stellen voor duurzame energie. Ook moet 32 procent van de opgewekte energie in 2030 voortkomen uit duurzame bronnen.

RED

De Renewable Energy Directive (afgekort tot RED) stelt vast wat er wel en niet onder duurzame energie valt. Op basis daarvan worden subsidies ook wel of niet uitgekeerd. Rondom bio-energie was daar nog veel om te doen. De EU-landen wilden niet toegeven dat dit onder duurzame energie valt. Echter heeft GroenLinks-Europarlementariër hier, met succes, over onderhandeld.

Doelen voor 2020

In 2020 moet 20 procent van de opgewekte energie voortkomen uit duurzame energie, wat komt overeen met doelstelling in het Nederlandse energieakkoord. Nederland zal de doelstelling voor 2030 moeten overnemen. In het jaar 2023 zal Nederland in ieder geval opnieuw doelstellingen moeten formuleren. Het is immers belangrijk dat de doelstelling gehaald wordt.

Biobrandstoffen van voedselgewassen

Biobrandstoffen van voedselgewassen is een van de gevoelige onderdelen van de wet. Het geeft boeren een extra subsidie, maar doorgaans zijn deze brandstoffen helemaal niet goed voor het milieu. Het lukte de GroenLinks-Europarlementariër niet om daar veranderingen in te brengen. Wel hoopt hij dat het gebruik drastisch beperkt wordt.

Doelen voor 2030

De meeste schadelijke biobrandstoffen zullen in ieder geval verdwijnen. Het wordt nu langzamerhand gereduceerd, maar het moet op termijn helemaal terug worden gebracht naar nul.

Een duurzame wereld begint altijd bij onszelf!

De Europese Unie wil graag een duurzamere wereld. Er worden talloze voorstellen gemaakt en veel nieuwe wetten worden geïmplementeerd. De doelstellingen worden steeds weer scherper gemaakt. Echter begint een duurzame wereld natuurlijk helemaal bij onszelf. Als wij gezamenlijk kiezen voor duurzame energie, wordt het ook veel gemakkelijker om doelstellingen te behalen. Heeft u al een duurzame energieleverancier? Start direct met energie vergelijken en kies óók voor een groene energiemaatschappij. Voer altijd uw postcode + huisnummer en actuele verbruik in. Op basis daarvan kan de rekentool precies berekenen welke aanbieder het voordeligste is.

4/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie