Welkomstpremie energie

Ook een welkomstpremie ontvangen bij energieleveranciers

Bent u niet tevreden over uw huidige energieleverancier of bent u wel tevreden, maar wilt u het toch nog iets goedkoper. Dat kan!
Stap heel eenvoudig over en ontvang een welkomstpremie bij de meeste energieleveranciers. Deze welkomstpremie kan oplopen tot wel € 350,- per overstap.
Gebruik de onderstaande vergelijkingstool om eenvoudig en snel energieleveranciers met elkaar te vergelijken en kom te weten waar u de hoogste welkomstpremie ontvangt.

Hoe en wanneer ontvang ik de welkomstpremie

Energieleveranciers willen graag zo veel mogelijk klanten aan hun merk binden. Dit doen ze door hoge welkomstpremies aan te bieden aan nieuwe klanten. Via onze vergelijkingstool krijgt u een nog hogere vergoeding als u klant wordt.
In de meeste gevallen ontvangt u de welkomstpremie in de tiende maand van uw contract. Deze wordt ook regelmatig verwerkt en uitgekeerd met de jaarnota van de energieleverancier. U kunt de voorwaarden voor de welkomstpremie bespreken met de energieleverancier zelf. In sommige gevallen is het mogelijk de premie eerder te ontvangen. Ook dit kunt u met uw energieleverancier bespreken.

Vroegtijdig opzeggen

Houdt u er wel rekening mee dat wanneer u op basis van een welkomstpremie een contract hebt afgesloten bij een energieleverancier en u eerder opzegt, u dan een opzegboete moet betalen. Weet u de hoogte van de opzegboete? Dan kunt u berekenen of het voordeliger is om even te wachten of direct over te stappen naar een andere energieleverancier en daar weer gebruik te maken van de welkomstpremie!
De hoogte van deze boete is afhankelijk van:

  • het soort contract
  • hoogte welkomstpremie
  • aantal producten
  • looptijd contract
  • per leverancier