Energie besparen in de tuin

In de tuin verbruiken we soms meer energie dan we denken. Het zijn soms niet alleen de lampen die energie verbruiken, maar ook vijverpompen, bladblazers of de elektrische grasmaaier vragen energie. Hoe kunt u energie besparen in de tuin? U leest het in dit artikel.

Onbewust veel energie besparen in de tuin

Onbewust kunt u ontzettend veel energie besparen in de tuin. Een vijverpomp, een grasmaaier of een elektrische heggenschaar verbruiken natuurlijk allemaal energie. Dan hebben het nog niet eens gehad over de gazontrimmers of de hogedrukreinigers. Het is belangrijk om voor jezelf te controleren welke apparatuur je echt nodig hebt. U kunt daarmee niet alleen besparen op aanschaf, maar ook op gebruik. Gebruik bij voorkeur altijd energiezuinige alternatieven én zorg ervoor dat uw woning groene stroom krijgt via uw energieleverancier. Zonnepanelen is natuurlijk het beste alternatief.

Kies voor energiezuinige ledlampen

Ledlampen zijn de meest energiezuinige lampen. Deze zijn ook nog eens erg betaalbaar en doen het ook goed bij lagere temperaturen. Dat betekent dus ook dat u deze in de tuin kunt plaatsen.

Eventueel kunt u ook kiezen voor lampen met tuinverlichting met zonnepaneeltjes erop. U hoeft dan ook geen elektriciteitskabels meer naar de tuin te trekken! Verder is een bewegingssensor een aanrader. Het licht gaat alleen aan als er beweging is. Dat werkt overigens ook preventief tegen inbrekers. Immers houden zij niet van licht.

Terrasverwarming

Neemt u terrasverwarming in uw tuin? Dan neemt u ook een enorme energieslurper in huis. Deze apparaten zijn allesbehalve energiezuinig. Een vestje of een jasje aantrekken is natuurlijk veel voordeliger!

Een vijver in de tuin?

Heeft u een vijver in de tuin? Dan kunt u hier vaak ook nog flink op besparen in de tuin. Veel vijvers hebben namelijk continu een waterpomp aan. U kunt echter ook kiezen voor een natuurlijke waterpomp. Met wat onderhoud blijft de vijver dan ook goed schoon. Beschikt u over een fonteintje? Dan kunt u energie besparen in de tuin door deze op een timer te zetten. Zet deze alleen aan als u zich in de tuin bevindt.

Energiezuinige apparaten

Natuurlijk is het ook belangrijk dat u beschikt over energiezuinige apparaten. Een groot elektronisch apparaat verbruikt meer vermogen en daarmee ook meer energie. Kies bij voorkeur altijd voor kleinere modellen met een hoog energielabel.

Nog meer besparen?

Wilt u graag nog meer besparen op uw energierekening? Dan kunt u ontzettend gemakkelijk energie vergelijken via onze handige energievergelijker. Voer hier altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan kan de energievergelijker precies berekenen welke aanbieder het voordeligste is. Overstappen duurt slechts enkele minuten en dat is natuurlijk snel verdiend.

4/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie