De toekomst van zonnepanelen

Steeds meer huishoudens kiezen voor zonnepanelen op de daken. Deze moderne apparaten zijn nog altijd onderhevig aan veranderingen. Hoe ziet de toekomst van zonnepanelen eruit? U leest het in dit artikel.

Perovskiet

Wetenschappers zijn druk bezig met een nieuwe generatie zonnecellen, genaamd perovskiet. Deze hebben een aanzienlijk hoger rendement en kunnen zonlicht beter en sneller omzetten in stroom. De technologie zal echter nog verder ontwikkeld moeten worden, want momenteel zijn de cellen nog niet duurzaam genoeg.

Zonneramen

Ook zijn er tegenwoordig heuse zonneramen beschikbaar. Deze ramen hebben een coating van zonnecellen. Het licht dat op de ramen schijnt, zal opgenomen worden en omgezet worden tot elektriciteit.

Nieuwe kleuren

Momenteel worden zonnepanelen doorgaans opgeleverd in de kleuren zwart of blauw. Echter kunt u nu ook al kiezen voor andere kleuren. Deze hebben namelijk hetzelfde rendement en zullen wellicht beter bij uw woning passen. U hoeft dus niet verbaasd op te kijken als u straks ook roze zonnepanelen ziet!

Zonnedakpannen

Niet iedereen heeft ruimte voor zonnepanelen op dak. Ook niet iedereen vindt het erg mooi. Daarom zijn er nu ook heuse zonnedakpannen beschikbaar. Deze ogen net als normale dakpannen, maar beschikken over een zonnepaneel-systeem. Het is een goed alternatief voor eenieder die zonnepanelen niet erg mooi vindt.

Flexibele modellen

Er zijn ook steeds meer flexibele modellen beschikbaar. Deze zijn niet alleen dunner, maar zijn ook nog eens lichter dan een standaard zonnepaneel. Tegenwoordig zijn deze veel goedkoper en is het rendement gelijk aan normale zonnepanelen. Naar verwachting zullen daarom ook steeds meer huishoudens kiezen voor deze modellen.

PERC-technologie

Momenteel wordt er ook hard gewerkt aan de zogeheten PERC-technologie. Er wordt een reflecterende laag aan de onderkant aangebracht, die ervoor zorgt dat verloren lichtstralen worden teruggekaatst. Op die manier kan er toch nog stroom opgevangen worden.

Geen ruimte? Kies voor een zonnepark!

Wilt u wel graag profiteren van zonne-energie, maar heeft u geen ruimte voor zonnepanelen of wilt u er geen? De toekomst van zonnepanelen houdt daarmee natuurlijk niet op! U kunt namelijk ook gewoon kiezen voor een zonnepark. Een zonnepark is een veld met zonnepanelen waar u energie van kunt krijgen. Er zijn verschillende energieleveranciers die deze mogelijkheid bieden.

Besparen op uw energierekening?

Wilt u graag ieder jaar flink besparen op energierekening? Dan kunt u ervoor kiezen om jaarlijks over te stappen van energieleverancier. Indien u jaarlijks overstapt, kunt u jaarlijks profiteren van de welkomstkorting. Daarnaast weet u zeker dat u geniet van scherpe energietarieven. Start daarom direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen. Geef bij voorkeur uw adresgegevens en verbruik aan. De energievergelijker kan dan namelijk berekenen wat de geschatte jaarkosten zijn. Op basis daarvan staat de goedkoopste energiemaatschappij bovenaan.

9.1/10 - (12 stemmen)

Plaats een reactie