Zonnepanelen kopen of toch leasen?

zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen of leasen?

Zonnepanelen kopen of leasen zijn twee financiële opties indien je zonne-energie wilt opwekken. Zonnepanelen kopen of leasen hangt af van je financiële situatie en het is daarom wijs om je hierin te verdiepen als je de terugverdientijd van zonnepanelen wilt minimaliseren. Het opwekken van zonne-energie heeft twee doelen; geld besparen en een schoner milieu. Je verdiept je dus meer in het opwekken van energie aan de hand van je financiële situatie en jouw doel.

Indien een schoner milieu jou beweegreden is voor het installeren van zonnepanelen maakt het niet of je zonnepanelen least of koopt. De keuze voor het kopen of leasen van zonnepanelen hangt dus af van de financiële voordelen die de twee verschillende constructies met zich meebrengen. Op de lange termijn kan het kopen van zonnepanelen op jaarbasis 20 tot 30 procent voordeliger uitpakken dan zonnepanelen leasen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt bepaal je op basis van de grootte van je dak en de hoeveelheid energie dat je wilt opwekken. Je kan bijvoorbeeld zes zonnepanelen kopen die op jaarbasis ruim 1.300 KWh elektriciteit produceren. De kosten voor het installeren van zes panelen kost ongeveer 4.500 euro. Indien je niet zoveel geld achter de hand hebt is leasen een betere optie. Zonnepanelen hebben weinig tot geen onderhoud nodig in hun 25 tot 30 jarige levensduur. De reparatie van technische mankementen of schade moeten zelf worden bekostigd indien de zonnepanelen zijn gekocht. Het voordeel van het leasen van zonnepanelen is dat het leasebedrijf de schade kosteloos zal repareren.

BTW teruggave op zonnepanelen

Iets anders om serieus te onderzoeken is hoe je de BTW op de zonnepanelensysteem terug kan vorderen bij de belastingdienst. Op de website van de belastingdienst staat duidelijk uitgelegd aan welke voorwaarden je moet voldoen om de BTW op je zonnepanelen terug te krijgen. Het maakt in principe niet uit of je zonnepanelen koopt of least, door zonne-energie op te wekken bespaar je gegarandeerd geld en je draagt een steentje bij aan een schoner milieu.

Zonnepanelen installateur vinden.

Wanneer alles duidelijk is kan je op zoek gaan naar een zonnepanelen leverancier en installateur. Via de website Vergelijk.com/zonnepanelen vindt je de beste vakspecialisten in jouw regio die je gratis en vrijblijvend een offerte zullen versturen. Je ontvangt maximaal vijf offertes van vakspecialist die je zelf mag selecteren op prijs en/of positieve reviews. De vakspecialist kan je ook nog verder voorzien van advies over zonnepanelen kopen of leasen.

Heeft u interesse in zonnepanelen?

Vul onder staand formulier in en ontvang de beste en goedkoopste offertes van aanbieders in uw regio.