Op deze manieren kunt u zonnepanelen financieren

Zonnepanelen zijn een duurzame investering. Op lange termijn heeft u daar ontzettend veel plezier van. Voordat u hier plezier van kunt hebben, zult u de zonnepanelen eerst nog moeten financieren. Hoe kunt u uw zonnepanelen financieren? U leest het in dit artikel.

Zonnepanelen financieren: een flinke investering

Zonnepanelen financieren is niet zomaar iets. Het is namelijk wel een flinke investering waar u rekening mee moet houden. Gelukkig zijn er talloze manieren waar u aan kunt denken. Wellicht had u nog niet gedacht aan een van de onderstaande methoden.

1. Zonnepanelen financieren met eigen geld

Zonnepanelen financieren met eigen geld is wellicht de meest voor de hand liggende optie. Heeft u nog vermogen op uw spaarrekening staan én kunt u er ook maar slecht tegen dat de bank zo weinig rente uitkeert? Dan kunt u ook zonnepanelen financieren met uw spaargeld. Na zeven tot acht jaar heeft u uw investering terugverdiend en vervolgens kunt u nog zo’n 20 jaar van gratis energie genieten. Bovendien verhoogt het de waarde van uw woning. Ook het energielabel van uw woning verbetert. Zonnepanelen financieren met eigen geld is altijd een goede investering.

2. Groene lening

Niet iedereen heeft voldoende eigen vermogen om zelf zonnepanelen te financieren. Gelukkig zijn er nog talloze andere alternatieven. De groene lening is daar eentje van. Deze lening is beschikbaar gesteld voor mensen die hun woning willen verduurzamen. De lening kunt u niet alleen voor zonnepanelen aanvragen, maar ook bijvoorbeeld voor isolatie of een zonneboiler. De rentepercentages zijn aantrekkelijk. Wel dient u bewijs te tonen aan de geldverstrekker dat u hier daadwerkelijk mee investeert in duurzame maatregelen.

3. Hogere hypotheek

Momenteel kunt u nog maar 100 procent van de woningwaarde lenen. Echter kunt u tot 106 procent van de woningwaarde lenen, indien u die resterende zes procent investeert in duurzame maatregelen. Zonnepanelen financieren valt daar dus ook onder. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan u hierover het beste adviseren.

4. Subsidie via de gemeente

Helaas zijn er geen landelijke subsidies meer beschikbaar. Echter kunt u in sommige gevallen nog bij de gemeente aankloppen. Zij kunnen soms namelijk nog een subsidie verstrekken. Informatie vragen bij de gemeente is kosteloos, dus ga vooral na wat de mogelijkheden zijn in uw gemeente.

5. Zonnepanelen financieren via uw eigen bedrijf

Bent u ondernemer? Dan kunt u wellicht via uw eigen onderneming zonnepanelen financieren. U kunt een gedeelte van de investeringskosten weer aftrekken van de winst. Mogelijk kunt u deze groene investering ook weer sneller afschrijven, waardoor het een zeer aantrekkelijke deal wordt. Vraag uw boekhouder naar de voorwaarden.

6. Crowdfunding

Tegenwoordig worden overal crowdfunding-campagnes voor gestart. Waarom ook niet voor uw eigen woning? Hierbij vraagt u anderen om een lening. Met een goed verhaal is de kans aanwezig dat derden een bedrag willen inleggen.

7. Collectief

In verschillende buurten start men ook een collectief. Bent u van plan om zonnepanelen te kopen? Dan kunt u in de buurt vragen of hier nog meer interesse voor is. Als de hele wijk meedoet, kunt u vaak een flinke korting afdwingen. Dat maakt het alweer een stukje goedkoper.

8. Laatste redmiddel: uw ouders?

Bent u starter en heeft u recent een woning gekocht én is het geld echt even op? Dan kunt u wellicht nog bij uw ouders aankloppen. Dat is misschien wel het laatste redmiddel, maar op termijn verdient u de investering vanzelf weer terug. Dat bedrag kunt u dan weer terugbetalen aan uw ouders.

Interessante regelingen voor zonnepanelen

Niet alleen bedrijven kunnen genieten van interessante regelingen. Ook consumenten kunnen namelijk btw terugvragen op zonnepanelen. Hierbij hebben we het over zowel de aanschaf als de installatiekosten. Bent u ondernemer? Dan kunt u de voorwaarden navragen via uw boekhouder.

Energie besparen?

Wilt u graag flink besparen op uw energierekening? Zorg er dan voor dat u jaarlijks overstapt van energieleverancier. Daarmee kunt u namelijk ontzettend veel geld besparen. Start direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen. Voer bij voorkeur uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan berekent de Energiewijzer welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan.

9.7/10 - (24 stemmen)

Plaats een reactie