Goedkopere energietarieven

De Energietarieven dalen nog verder

Ondanks dat er minder gas uit eigen bodem (Nederland) wordt gewonnen zullen de energieleveranciers hun tarieven laten dalen. Dit hebben de drie grootste energieleveranciers onlangs bekend gemaakt. Eneco, Nuon en Essent hebben per 1 juli de tarieven voor energie laten dalen. De daling van de tarieven is voor consumenten het moment om nog eens naar hun uitgaven voor energie te kijken. Wellicht is het momenteel elders goedkoper en is het verstandig om eens over te stappen naar een andere energieleverancier.

Goedkopere energietarieven. Hoe komt het?

Van de drie grote energieleveranciers valt vooral Eneco op met een grote daling in het energietarief voor Gas. Volgens Eneco zelf is deze daling te danken aan het dalen van zowel de stroom als gas tarieven. Heb je een variabel energiecontract dan zul je hier al direct in juli van profiteren. Deze tarieven worden voor klanten met een variabele prijs 2 keer per jaar aangepast (1 januari en 1 juli). De wijziging houd voor voor een gemiddeld huishouden met een gebruik van 3500kwh stroom en 1500m3 gas in dat je op jaarbasis tussen de 35 en 38 euro goedkoper uit bent.

Sterkste daler Eneco

Van de grote drie “Eneco, Essent en Nuon” is Eneco de meest opvallende daler in haar tarieven voor zowel stroom als gas.

Daling in percentage van Stroomtarieven

  • Essent 4.18 %
  • Nuon 1.2%
  • Eneco 11 %

Daling in percentage van Gastarieven

  • Essent 4.40%
  • Nuon 5.47 %
  • Eneco 1 %

goedkope energietarieven

Waarom deze forse wijziging

Omdat de Gasprijs in gekoppeld aan de olieprijs en de gasprijs sterk afhankelijk is van de internationale gasvoorraden zijn fluctuaties in de markt erg van invloed. Doordat er meer olie in ‘geproduceerd’ dan verkocht zijn de prijzen voor olie gedaald en daarmee dus ook de gastarieven in Nederland. De daling op het gebied van stroom heeft vooral te maken met het goedkopere inkopen van groene stroom vanuit onder andere Duitsland.

Minder Gronings gas

Afgelopen maand werd bekend gemaakt dat de NAM minder gasboringen in Groningen gaat verrichten. Aangegeven is dat er maximaal 30 miljard m3 gas uit de grond gewonnen gaat worden. Dit zal de schatkist ongeveer 2 miljard euro gaan kosten, ondanks dit zal de consument niet meer gaan betalen voor gas. Waarschijnlijk zullen de inkomsten gecompenseerd gaan worden met ander belastingmaatregelen zoals belastingverhogingen.

Overstappen

Wil je overstappen op goedkopere energietarieven? Gebruik onze vergelijker enstap kosteloos.
[widget “Tekst”]

4.7/10 - (6 stemmen)